BREAKING NEWS
  • 23:25 » O femeie de 35 de ani a căzut secerată pe stradă, în timp ce își ducea copilul la școală. A fost transportată la spital în comă
  • 23:23 » Dosarul Caracal | Gheorghe Dincă a fost CONDAMNAT la 30 de ani de închisoare pentru ororile comise
  • 23:21 » Ce nu mai voie să faci în Sectorul 6 al Capitalei. Amenzile sunt mari
  • 22:25 » Simona Halep nu se mai ascunde. Cu cine s-a afișat sportiva în plină zi. Toni Iuruc e istorie
  • 22:23 » O nouă moarte suspectă în Rusia. Aliatul lui Putin „a căzut de la mare înălțime”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

În cadrul Parlamentului României ființează grupuri de prietenie parlamentară cu entități legislative similare din 100 de state. Create cu rolul de a impulsiona cooperarea în toate domeniile de interes comun, dialogul în plan politic şi parlamentar, relaţiile bilaterale ale României cu statele respective, care se realizează și prin vizite în ţară şi în străinătate ale delegaţiilor grupurilor parlamentare de prietenie, întrevederi cu membri ai grupului de prietenie cu România din parlamentul ţării respective, consultări, schimburi de documente şi de informaţii pe diverse teme între parlamentarii români şi omologii lor din grupurile de prietenie corespondente și consultări periodice cu reprezentanţii misiunilor diplomatice ale ţărilor respective la Bucureşti.

Toate bune și frumoase, dar eficiența lor practică este „zero”, dar oferă pretexte pentru efectuarea de vizite ale membrilor fiecărei comisii în statele respective. Bineînțeles, bătaia cea mare este pentru grupurile de prietenie cu state ce oferă oportunități turistice și de … shoping.

Ca atare, există și un Grup parlamentar de prietenie cu Federația Rusă format din 15 parlamentari și condus până la începutul acestei luni de deputatul Mitică-Marius Mărgărit. Îl știți, iar dacă nu vi-l reamintiți este cel cu „ciasuri de mână” trecute în declarația de avere.

Ideea de „grup de prietenie” presupune în sine un nivel minim de onestitate, un deziderat comun pentru a rezolva problemele paşnic, pentru a avea relaţii corecte la nivelul statelor, de a recunoaşte suveranitatea şi ordinea de drept internaţională. Dar toate acestea au dispărut în aer când parlamentul rus a decis să susţină o invazie a unui stat vecin şi suveran.

Aleşii din PNL, PSD, USR şi AUR din respectivul grup de prietenie cu Federaţia Rusă din legislativ au anunţat la începutul acestei luni că părăsesc grupul, invocând corect că omologii lor din Rusia au ajuns să gireze acţiunile agresive care au loc la comanda lui Vladimir Putin.

E drept, nu toți, excepție făcând  Silviu Feodor deputat din partea minorității rușilor lipoveni.

Toate bune și frumoase, da nu credeți că ar fi cazul ca, măcar simbolic, Parlamentul să desființeze acest grup? Cum mai poate exista un grup de prietenie cu ăia?

Foto: Deputatul Silviu Feodor, prietenul rușilor

Sursa Facebook


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide