TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

10 apeluri la 112 și tot atâtea pentru intervenții în legătură cu un urs

 

‎De vineri și până azi au fost primite 10 apeluri prin intermediul SNUAU 112, prin care era semnalată prezența unor urși în localitățile Miercurea Ciuc, Băile Tușnad, Văleni, Odorheiu Secuiesc, Păuleni, Șicasău și Lacu Zetea.

 

‎Patru apeluri au fost înregistrate vineri, 20 august, primul la ora 02:04, prin care ne era semnalată prezența unui urs în apropierea campingului din împrejurimea Lacului Zetea. Patrula de jandarmerie trimisă acolo nu a mai găsit ursul în zonă. Următorul apel primit la ora 22:05, și care a necesitat intervenția noastră, semnala prezența unui urs la izvorul de apă minerală din cartierul Șumuleu, municipiul Miercurea Ciuc. La fața locului a fost trimisă imediat o patrulă de jandarmerie, care a trecut la îndepărtarea acestuia înspre zona împădurită. Ultimul apel de vineri, a fost primit la ora 23:05, fiind și de această dată necesară intervenția jandarmilor, pentru alungarea unui urs ce era prezent în apropierea unui complex turistic din orașul Băile Tușnad. Vineri a mai fost primit un apel la ora 09:21, prin care era semnalată prezența unui urs la o stână din apropierea satului Văleni, comuna Feliceni, animalul sălbatic părăsind însă zona singur.

‎Sâmbătă, 21 august, au fost înregistrate tot un număr de patru apeluri, două din Odorheiu Secuiesc și două din Băile Tușnad. În ceea ce privește intervențiile din Băile Tușnad, acestea au fost solicitate la orele 22:04 și 23:50, fiind anunțate prezența a câte unui urs în apropierea unui hotel, respectiv strada Gării, de fiecare dată patrula de jandarmerie îndepărtând ursul în afara zonelor locuite.

‎Apelurile din Odorheiu Secuiesc au fost făcute la orele 23:27 și 23:53, cetățenii semnalând posibila prezență a unui urs pe strada Kis Köves și strada Însorită. La apeluri s-a deplasat un echipaj de ordine publică format din jandarm și polițist, dar de fiecare dată prezența ursului nu a fost confirmată.
‎Duminică au fost înregistrate două apeluri de acest gen, unul din satul Păuleni, comuna Lupeni, la ora 20:16, fiind semnalată prezența unui urs în apropierea cimitirului și unul din satul Șicasău, comuna Zetea, la ora 23:21, fiind semnalată prezența unui urs în apropierea unor tomberoane de depozitare a deșeurilor. Dacă în primul caz patrula de jandarmeria nu a mai găsit ursul în zonă, în al doilea caz animalul sălbatic a fost îndepărtat în afara zonei locuite.

‎În toate cazurile patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent și au fost anunțate autoritățile cu atribuții în acest domeniu, alături de care colaborăm, nefiind înregistrate alte evenimente.

‎De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita 331 de apeluri făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care ne era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situațiile a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție.

‎Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide