BREAKING NEWS
  • 1:34 » Incendiu pe dealul Pietricica din Piatra-Neamț
  • 0:36 » Incendiu la un bloc din Timișoara
  • 22:26 » Alt accident în minivacanță! Un bărbat a ajuns la spital, a fost alertat și elicopterul SMURD
  • 22:04 » Timișenii au luat amenzi pentru nerespectarea regulilor pe timp de pandemie și în prima zi a săptămânii
  • 21:51 » Bătaie de joc incredibilă la adresa timișorenilor și poliștilor! Tramvaiul 9 nu va circula miercuri seara
Daca ti-a placut, distribuie acum!

10 sfaturi de parenting și practici de parenting care te ajută

Traiul zilnic, într-o familie  ocupată, cu un mod de viață alert, poate să fie stresant pentru toți membri familiei. Acest lucru duce adesea la certuri, discuții și rivalitate între copii. Pentru majoritatea părinților dorința de a avea grijă și de a oferi iubire copiilor este la fel de naturală, precum respirația. Adevărul este că, în ziua de astăzi, când majoritatea dintre noi suntem foarte ocupați și distrași de agitația și forfota care ne înconjoară, tot mai mulți părinți se zbat să se simtă ,cu adevărat, conectați la modul inter-uman, de copiii lor.

Deși să fii părinte nu este tocmai un lucru lesne, această activitate îți oferă și recompense inimaginabile. Fiecare părinte își dorește tot ce e mai bun pentru copiii lui. Din păcate, de foarte multe ori, se întâmplă să nu știm cum să le oferim aceste lucruri. Adesea, ne propunem să respectăm un set de reguli, activități zilnice și,cu toate acestea, sfârșim prin a le face întocmai pe dos. Doresc să te anunț că nu ești singurul părinte care a trecut prin asta, mulți părinți au încercări asemănătoare zilnic.

Vestea bună este că prin educație și disciplină putem să ne ușurăm puțin munca. Putem să învățăm cum să devenim părinți mai inspirați, mai buni. Psihologii au studiat parentingul și  ne oferă o serie de practici care ne ajută să ne creștem copiii armonios. Citind acest articol o să descoperi câteva sfaturi pe care poți să le aplici pentru a-ți face viața de familie un pic mai ușoară.

Cambridge Dictionary definește parentingul: „ creșterea copiilor și toate responsabilitățile și activitățile pe care le implică”. Deși termenul parenting, preluat din limba engleză, a luat amploare în România doar în ultimii ani, conceptul a existat dintotdeauna. Ce s-a schimbat este doar modul în care tratăm acest subiect. Odată cu dezvoltarea oamenilor, a început să se dezvolte și modul în care ne raportăm la proprii copii.

Noi considerăm dezvoltarea personală ca fiind o prioritate pentru părintele modern, iar aplicarea acestor sfaturi de parenting și practici de parenting o să te ajute, așa că te încurajăm să le incluzi în rutina ta.

Cuprinsul capitolelor

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide