TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

12 pompieri dâmbovițeni în sprijin pentru populația din Grecia!

Pompieri de la detașamentele din Târgoviște, Titu, Găești, Moreni și Pucioasa au plecat către Grecia, țară puternic afectată de incendiile de pădure.

De la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița au fost mobilizați 12 pompieri care vor acționa cu o autospecială de stins incendii de pădure și un autoturism pentru primă intervenție și comandă și vor avea asupra lor echipament specific de protecție și intervenție.

Aseară, după verificarea minuțioasă a utilajelor și autospecialelor, echipajele constituite au început deplasarea către Unitatea Specială pentru Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani, unde se vor alătura colegilor sosiți din alte județe ale țării.

În această dimineață, în jurul orei 11:00, convoiul constituit a început deplasarea către Grecia unde vor desfășura misiuni în sprijinul populației afectate din statul elen.

În data de 5 august 2021, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Grecia pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de extinderea incendiilor de pădure pe teritoriul elen.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență pentru autoritățile elene.

Modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure este format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide