TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Mama lui Valentin, băiatul de 9 ani din Dej care a murit anul trecut după ce a fost pur şi simplu mâncat de viermi, a fost condamnată la 18 ani şi 2 luni de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorului sub forma omor calificat. Decizia nu este definitivă.

La aproape un an de la moartea baiatului, mama lui a fost judecată în primă instanţă, fiind acuzată de rele tratamente aplicate minorului sub  forma OMORULUI CALIFICAT, dar si pentru violenţă în familie. Aceasta nu şi-a recunoscut niciun moment faptele, astfel ca astăzi a fost condamnată la 18 ani si 2 luni de închisoare cu executare si interzicerea unor drepturi, pentru o perioadă de 5 ani.

„ În temeiul art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală corob. cu art. 199 rap. la art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. h cu aplic. art. 77 lit. e din Codul penal condamnă pe inculpata F. E. aflată în stare de arest preventiv în Penitenciarul Gherla, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în modalitatea omorului calificat, la pedeapsa principală de 16 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. e şi f din Codul penal, ca şi pedeapsă complementară, respectiv a drepturilor părinteşti şi a dreptului de a fi tutore sau curator. În temeiul art. 65 din Codul penal interzice aceleaşi drepturi ca şi pedeapsă accesorie. În temeiul art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală corob. cu art. 197 din Codul penal condamnă pe aceeaşi inculpată pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului la pedeapsa principală de 6 ani şi 6 luni închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. e şi f din Codul penal, ca şi pedeapsă complementară, respectiv a drepturilor părinteşti şi a dreptului de a fi tutore sau curator. În temeiul art. 38 alin. 2 din Codul penal constată existenţa concursului ideal de infracţiuni şi, în temeiul art. 39 alin. 2 lit. b din Codul penal contopeşte pedeapsa de 16 ani închisoare cu pedeapsa de 6 ani şi 6 luni închisoare, aplică pedeapsa cea mai grea de 16 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 2 ani şi 2 luni închisoare (1/3 din cea de-a doua pedeapsă), în final inculpata urmând a executa în detenţie pedeapsa de 18 ani şi 2 luni închisoare. În temeiul art. 45 alin. 3 lit. a din Codul penal contopeşte pedepsele complementare, aplicând inculpatei, alături de pedeapsa principală a închisorii de 18 ani şi 2 luni pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. e şi f pe o perioadă de 5 ani. În conformitate cu dispoziţiile art. 68 alin. 1 lit. c din Codul penal, executarea pedepsei complementare se va face după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În temeiul art. 45 alin. 5 din Codul penal contopeşte pedepsele accesorii, inculpata urmând a executa pedeapsa interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. e şi f din Codul penal începând cu data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la data executării sau considerării ca executată a pedepsei principale”, se arată în sentinţa dată de Tribunalul Cluj, publicată de Ziaruldecluj.ro. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată.

Totodată, bunica copilului şi concubinul de la acea vreme al mamei sunt şi ei cercetaţi pentru complicitate. Între timp, bărbatul a fost arestat preventiv într-un alt dosar. Bunica copilului este sub control judiciar, potrivit obervatornews.ro.

Povestea lui Valentin
Cazul tulburător de la Dej a ieşit la iveală în luna iulie 2020 când Poliţia Dej a fost sesizată de către reprezentanţii Spitalului Municipal Dej că un copil de 9 ani, din oraşul Dej, a fost transportat la spital în comă. Medicii de aici au rămas şocaţi când au realizat că avea unele părţi ale corpului intrate în putrefacţie, iar viermii şi muştele i-au mâncat pur şi simplu din carne.
Astfel că de la spitalul din Dej, copilul a fost transferat în stare critică la Cluj-Napoca, dar medicii erau pesimişti cu privire la şansele acestuia de supravieţuire.
Dejeanul scria că micuţul a fost conectat imediat a aparate şi că starea lui părea că se îmbunătăţise şi ajunsese chiar să poată respira spontan singur, dar nu suficient cât să nu fie dependent de aparatele de la terapie intensivă. Timp de o zi, medicii au renunţat la medicamentele care îl sedau pentru a-i face mai multe investigaţii, iar verdictul lor nu a fost unul deloc imbucurator: avea leziuni neurologice grave, iar in cazul în care ar fi supravieţuit, ar fi rămas cel mai probabil cu sechele considerabile.
Valentin s-a stins din viaţă, duminică, 9 august 2020.
Micuţul locuise în aceeaşi casă cu trei adulţi: mama, bunica şi concubiunul mamei. Mama băiatului, preocupată mai degrabă de relaţia cu concubinul său, nici măcar nu a observat că starea copilului ei s-a agravat de la o zi la alta. Poliţiştii şi medicii au rămas şocaţi de ceea ce au găsit în casa familiei. O mizerie de nedescris, o adevărată sursă de infecţie, gunoaie şi insecte care s-au înmulţit într-un mediu prielnic.
Sursa: Adevărul

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide