TRENDING
  • 11:12 » „ȘPĂGARU”?
  • 18:28 » Celebrul vlogger MrBeast ajută 1.000 de oameni să își recapete vederea. Peste 41 de milioane de vizualizări într-o zi
  • 18:27 » Compatibilitate astrologică: zodiile cu care te înțelegi și cele de care e bine să fugi
  • 18:26 » Efectul neștiut al cafelei cu lapte
  • 18:25 » Combinații de alimente interzise. Cum trebuie să mâncăm corect pentru a avea o digestie sănătoasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

În urmă cu 76 de ani a avut loc unul dintre cele mai speciale momente din istorie pentru toate femeile de peste 18 ani din Franța, ele au votat pentru prima dată.

 

 

Cei de la conducere au dorit să le mulțumească femeilor pentru toate sacrificiile făcute în perioada războiului și pentru toate chinurile pe care le-au îndurat, așa că le-au oferit acest drept. Unii dintre voi poate se întreabă cum de Franța a luat această decizie destul de târziu, doar că puțină lume știe faptul că bărbații s-au temut întotdeauna de puterea femeilor și au încercat pe cât posibil să le îngrădească anumite drepturi.

De foarte multe ori s-a spus faptul că femeia trebuie să stea acasă și să aibă grijă de copii și de nevoile bărbatului, nu să meargă să decidă viitorul țării.

 

 

Deși a durat destul de mult să obțină acest drept, femeile au fost mai mult decât încântate să și-l exercite cu prima ocazie. Astfel, în urma primelor alegeri municipale, câteva dintre ele au ajuns să ocupe chiar și funcția de primar.

Pentru mulți bărbați a fost un adevărat șoc acest lucru, însă treptat au învățat să se acomodeze cu noile reguli.

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide