TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Familia Meta fondată de Mark Zuckerberg (Facebook, Facebook Messenger, Whatsapp, Instagram) și Twitter-ul deținut în prezent de Elon Musk sunt cele mai faimoase aplicații potrivit top-urilor AppStore și Magazine Play. Deși nu sunt disponibile pe tot globul, ele au numere impresionante de descărcări. Dar pe lângă acestea mai există multe alte aplicații de care fie n-ai auzit, fie ai auzit dar nu știi exact ce poți face cu fiecare dintre ele, notează Info Sud-Est.

Iată o scurtă trecere în revistă a celor mai cunoscute dintre necunoscute: 

Discord este o aplicație gratuită creată pentru a susține comunitățile de gaming. Platforma este disponibilă pe Windows, macOS, Android, iOS, Linux și în navigatoarele web. A apărut oficial pe data de 13 mai 2015, fiind creată de mai mulți gameri care, întâmpinând probleme de comunicare în jocurile pe care le jucau, au încercat să-și facă propria platformă care ulterior a avut un succes de nebănuit în lumea gaming-ului. În mai 2018 existau 130 de milioane de utilizatori unici înregistrați în aplicație, iar în mai 2020 erau aproximativ 300 de milioane de utilizatori înregistrați. Aplicația funcționează pe baza grupurilor numite „servere”, în care pot participa mai multe persoane și pot comunica prin intermediul chaturilor numite „canale”. Oricine poate crea un server în mod gratuit, plățile suplimentare nefiind necesare. Utilizatorii pot comunica în mod privat de asemenea, prin intermediul Mesajelor Directe (eng. Direct Message, DM).

BeReal – Rețea socială apărută în Franța în 2020. A fost dezvoltată de Alexis Barreyat, un fost angajat al companiei GoPro și Kevin Perreau. BeReal a stat în umbră ceva timp, până în anul 2022 când a avut un succes uluitor. Aplicația se bazează pe o notificare pe care o primești o dată pe zi. După primirea notificării ai două minute la dispoziție să postezi o fotografie cu ambele camere. Traducerea directă a numelui este „Fii Real”, deci aplicația pune preț pe transparența totală a vieții. Fotografia va fi distribuită prietenilor tăi din aplicație și poate fi văzută de aceștia doar dacă au postat și ei la rândul lor. În cazul în care nu ai postat în fereastra de două minute, în momentul în care vei posta „bereal-ul”, prietenii tăi vor primi o notificare ulterioară care îi va anunța ca „ai postat târziu”. Controversele au făcut mai multi utilizatori să renunțe la BeReal. O campanie de conștientizare a luat naștere în urma informațiilor făcute publice de influenceri care arătau că, odată cu postarea fotografiei, conceptul era să îți afișeze și locația exactă. Astfel, mulți dintre influenceri s-au plâns de fenomenul de doxing, adică furnizarea informațiilor personale pe internet în scopul de a fi identificat. Niklas Myh, profesor de social media la Facultatea Privată Chapman din SUA, a susținut că profunzimea interacțiunii poate determina dacă aplicația este o tendință trecătoare sau are „putere de rezistență”. În ciuda numeroaselor controverse, aplicația BeReal este faimoasă în rândul tinerilor din toată lumea.

Valence – Valence este o rețea de socializare cu accente rasiste, construită pentru a conecta ”profesioniștii de culoare”, conform fondatorului rețelei. Dezvoltatorii aplicației vorbesc despre diferențele sociale pornind de la rase. Însuși dezvoltatorul principal al aplicației vorbește despre experiența personală cu privire la izolarea prin care a trecut dar și frustrările pe care le-a acumulat pe parcursul vieții ca persoană de culoare în companii. Valence are tente rasiste, iar rețeaua își propune ”abordarea problemelor de diversitate prin evidențierea talentului”. Rețeaua de socializare este deschisă oricărei persoane care se identifică drept ”profesionist de culoare” și oricui ar dori să-i ajute pe acești profesioniști pe măsură ce progresează în cariera lor.

sursa: g4media.ro

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide