BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Sfântul Dimitrie a fost închis așa cum s-a poruncit, iar pe 26 octombrie, ostaşii lui Maximian au intrat în temniţa în care fusese aruncat şi găsindu-l stând la rugăciune, l-au împuns cu suliţele şi l-au ucis.

Creştinii au luat în noaptea următoare trupul Sfântului Mucenic şi l-au îngropat, iar deasupra mormântului au zidit o bisericuţă. Aici, minunile nu încetau să apară. Prefectul Iliricului, Leontie, a intrat să se roage în Biserică și s-a vindecat. Pentru acest lucru, în semn de mulțumire, Leontie a decis să facă o Biserică și nai mare.

Când a săpat prima temelie, Leontie a găsit moaștele Sfântului Dimitrie. Din acestea izvora mir, iar toată cetatea a fost umplută de mireasmă. De aceea, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie poartă și numele de Izvorâtorul de Mir.

 

Conform unor alte tradiții la români, dacă de Sfântul Dumitru este vreme aspră, iarna va fi bună, iar de va fi vreme bună, toamna va fi lungă, dar frumoasă. Dacă luna va fi plină şi cerul acoperit de nori, iarna va fi aspră, cu zăpezi mari. În această zi nu este bine să te cerți, deoarece se spune că așa vei continua tot anul următor.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide