BREAKING NEWS
  • 15:05 » Viitorul digital al învățământului superior: universitățile au acționat bine în pandemie, dar pentru programe online sustenabile au nevoie de mult mai multe resurse tehnice, educaționale și financiare – raport al Comisiei Europene
  • 15:01 » Banca Transilvania și lecția de istorie: cum ajungi ”finanțatorul principal” al României
  • 14:57 » Ministrul Finanțelor propune modificări ale Codului Fiscal: Firmele care își văd onest de afaceri vor fi sprijinite
  • 14:54 » INCIDENȚA COVID, ÎN CREȘTERE! MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE ARE 6,52
  • 14:52 » INDICELE DE PERCEPȚIE A CORUPȚIEI ÎN CONTEXTUL COVID -19
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Fertilizare

Râmele sunt fantastice pentru grădini. Se mișcă prin sol prin tuneluri, ceea ce creează orificii de ventilație naturale prin care pot curge oxigen și apă. Folosirea zațului de cafea pentru a fertiliza grădina este simplă: pune-l în solul din jurul grădinii. De asemenea, cafeaua rămasă poate funcționa bine, atâta timp cât este neagră sau îndulcită cu zahăr – dacă ai folosit îndulcitori artificiali sau lapte, evită să o pui la plante.

Compost

Un avantaj al utilizării zațului de cafea în compost în loc să îl folosești ca îngrășământ este faptul că zațul de cafea va crește nivelul de azot din compost. Plantele primesc alimente de la soare, absorbind lumina ultravioletă și transformându-le în alimente. Procesul de utilizare a razelor solare pentru a crea alimente se numește fotosinteză.

Scapă animalele de purici

Există mai multe produse pentru îndepărtarea puricilor pe piață, dar multe conțin substanțe chimice dure și pot produce efecte secundare nedorite. Din fericire, puricii nu par să iubească și cafeaua, așa că zațul de cafea este un tratament natural. Unii spun că acest lucru poate, de asemenea, oferi netezime și strălucire blăniței.

 

Sursa- Libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide