Soldații din trupele de luptă de elită ale sultanului se numeau ieniceri. Aceștia erau aleși din familii creștine la o vârstă foarte fragedă. Deși erau considerați sclavi, erau tratați bine și primeau salariu pentru cât munceau.
Limba oficială în Imperiul Otoman era turca. Cu toate acestea, în imperiu se mai vorbeau albaneza, araba, asiriana, bulgara, croata, germana, greaca, ebraica, italiana, kurda, persana și somaleza.
Otomanii sunt cei care au introdus cafeaua în Europa în secolul al XVI-lea, în timpul raidurilor de cucerire în Europa Centrală și de Răsărit.
Bedesten este o alterare a cuvântului persan bezestan și înseamnă „bazar pentru vânzătorii de stofe”. Acest tip de clădire a fost construit în timpul Imperiului Otoman după modelul moscheelor, însă foarte puține au rezistat până în zilele noastre.
Laleaua este un simbol al Țărilor de Jos, însă cei care au adus această floare în Europa au fost otomanii, în secolul al XVI-lea. Lalelele erau considerate un simbol al perfecțiunii și al frumuseții.
Sursa- Libertatea.ro
Input your search keywords and press Enter.