TRENDING

14:19 » Atac al ucrainenilor pe teritoriul Rusiei: Incendiu uriaș la o rafinărie de petrol din Rostov, după ce a fost lovită de drone

14:16 » Avertismentul salvamontiștilor pentru românii care merg la munte pe caniculă. Ce e bine să facă și ce trebuie să evite

14:06 » Un tânăr de 18 ani din Cluj a murit sub ochii familiei, cu care se afla la lac. Ce cred martorii că s-a întâmplat

13:09 » Ianis Hagi pentru Champions League! Scoțienii au făcut anunțul, cu o zi înainte de nunta internaționalului român

12:56 » Codul roșu de caniculă a fost prelungit până marți. Temperaturile trec de 42 de grade. Recomandările medicilor

Daca ti-a placut, distribuie acum!

6 ani de la debutul Proiectului *SALVATOR DIN PASIUNE*

În data de 6 Mai 2022 s-au împlinit șase ani de când Departamentul Pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a lansat semenilor provocarea de a deveni voluntari în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din România, prin intermediul proiectului „Salvator din pasiune”.

Demersul a urmărit beneficiile activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

La nivel local, de la debut, peste 300 de persoane au manifestat interes și au răspuns proiectului nostru, din dorința de a se alătura pompierilor timișeni în misiunile specifice și pentru a desluși tainele nobilei lor misiuni. Numai în primele 4 luni ale anului 2022, s-au înscris 41 de voluntari noi.

Pentru a putea participa la intervenții alături de echipajele operative de profesioniști, voluntarii parcurg atât cursuri introductive privind structura, misiunile și atribuțiile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cât și etape de pregătire specifice pentru însușirea noțiunilor de prim ajutor, descarcerare și operațiuni de salvare.

Proiectul „Salvator din pasiune” este structurat în trei etape ce presupun recrutarea și înscrierea candidaților, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat.

Condiții necesare înscrierii:

vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani;
apt din punct de vedere medical;
să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea infracțiuni lor cu intenție;
să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență.

Dosarul candidatului trebuie să conțină:

cererea de înscriere;
certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);
copie după actul de identitate;
avizul psihologic;
actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare, adeverința medicală și acordul părinților/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Mai multe detalii pot fi consultate pe site-ul nostru aici: ISU Timiș

Editor Simona Dobrican


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide