TRENDING
  • 18:37 » S-au prescris faptele: opt suceveni care duceau fete în Italia pentru prostituție au scăpat de orice răspundere / Fetele, mare parte minore, erau racolate din familii foarte sărace şi dezorganizate
  • 18:35 » BREAKING Un nou cutremur foarte puternic, cu magnitudinea 7,5, în Turcia
  • 18:34 » Cinci cutremure au avut loc luni dimineaţă în zona seismică Vrancea / Cel mai puternic a fost de 4, 5 pe Richter
  • 18:33 » 43 de decese și 2.799 de cazuri noi de COVID în ultima săptămână
  • 18:32 » Un bărbat pozitiv la cocaină și-a băgat iubita în portbagajul mașinii, după care i-a dat foc, în Sectorul 3 din Capitală/ Polițiștii au reușit să salveze femeia/ Suspectul a fost reținut
Daca ti-a placut, distribuie acum!

76 de ani de la bombardamentul atomic de la Hiroshima

76 de ani de la bombardamentul atomic de la Hiroshima. Japonezi păstrează un moment de reculegere în fața Domului Atomic din Hiroshima

Japonezi păstrează un moment de reculegere în fața Domului Atomic din Hiroshima. Foto: Profimedia Images

Japonia comemorează 76 de ani de la bombardamentul atomic de la Hiroshima. Comemorarea din acest an vine cu o controversă legată de refuzul Comitetului Internaţional Olimpic ca sportivii să se alăture ceremoniei şi să ţină un minut de reculegere la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, informează AFP.

Supravieţuitori, rude ale celor dispăruţi şi oficiali străini au participat la ceremonia care a avut loc în cursul dimineţii la Hiroshima pentru a comemora victimele şi a cere pace în lume.

Din cauza pandemiei, publicul larg nu a avut acces la ceremonie, care a putut fi urmărită online.

Participanţii, cu mască şi majoritatea îmbrăcaţi în negru, au ţinut un minut de reculegere la ora 08:15 (joi 23:15 GMT), la care bomba atomică americană a fost lansată asupra oraşului în urmă cu 76 de ani, informează Agerpres.

Tragedia „a învăţat omenirea că ameninţarea altora pentru a se apăra nu aduce beneficii nimănui”’, a declarat primarul oraşului Hiroshima, Kazumi Matsui.

Bomba atomică de la Hiroshima a ucis 140.000 de persoane din 6 august şi până la sfârşitul anului 1945, iar cea aruncată la Nagasaki, trei zile mai târyiu, pe 9 august 1945, a ucis 74.000 de persoane în aceeaşi perioadă.

Ceremonia din acest an de la Hiroshima este prima de la intrarea în vigoare, în ianuarie, a Tratatului internaţional privind interzicerea armelor nucleare (TIAN). Tratatul nu a fost însă semnat de cele nouă ţări care deţin armă atomică (SUA, Rusia, China, Franţa, Regatul Unit, India, Pakistan, Israel şi Coreea de Nord).

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide