BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

80 de milioane de americani și canadieni, afectați de ninsori abundente, vânt și îngheț. 150.000 de oameni au rămas în beznă

80 de milioane de americani și canadieni sunt afectați de o furtună de iarnă, care a adus ninsori abundente, îngheț și vânt care a provocat întreruperi de curent. Cel puțin 150.000 de oameni au rămas fără electricitate.

Mii de zboruri au fost anulate, alte mii au întârzieri și mai multe state au raportat întreruperi ale traficului rutier. 

Șoferii au fost avertizați că drumurile sunt periculoase. Statele Virginia, Georgia și Carolina de Nord și de Sud au declarate stare de urgență. O porţiune din autostrada Interstate I95 a fost închisă în Carolina de Nord.

Meteorologii spun că în unele zone se vor depune mai mult de 30 de centimetri de zăpadă. Sunt posibile și inundații de coastă, inclusiv la New York.

Vânturile ar putea atinge puterea unui uragan pe coasta Atlanticului, a avertizat National Weather Service (NWS). “Aerul arctic deja existent în centrul şi estul Statelor Unite se va combina cu acest sistem dinamic pentru a crea un strat gros de peste 30 de centimetri de zăpadă”, potrivit NWS.

Statul Florida (sud-est), mai obişnuit cu o vreme calmă chiar şi în această perioadă a anului, a fost afectat indirect când mai multe tornade însoţite de ninsoare, cauzate de această furtună de iarnă, au provocat duminică pagube materiale şi inundaţii de-a lungul coastelor, potrivit Weather Channel.

Din Carolina de Nord şi de Sud până în Munţii Apalaşi, gheaţa şi vânturile puternice au complicat situaţia.

Alerta meteo de iarnă priveşte peste 80 de milioane de persoane, potrivit media americane.

Circa 2.900 de zboruri interne sau internaţionale erau anulate la mijlocul după-amiezii de duminică, potrivit site-ului web FlightAware, iar aproximativ 2.400 aveau întârzieri.

Aproximativ 235.000 de persoane din sud-estul ţării nu aveau energie electrică, dintre care peste 150.000 din Carolina, potrivit PowerOutage.us.

În Georgia, un alt stat printre cele mai afectate, guvernatorul Brian Kemp a declarat vineri stare de urgenţă, iar plugurile de zăpadă erau la lucru înainte de prânz pentru a curăţa drumurile. Oraşul Atlanta, cu climă blândă, a văzut ninsori.

Virginia şi Carolina de Nord au declarat, de asemenea, stare de urgenţă. Peste 30 de centimetri de zăpadă au căzut pe acest din urmă stat, potrivit canalului meteo.

Nord-estul Statelor Unite a mai fost afectat de zăpadă la începutul lunii ianuarie, când sute de şoferi au rămas blocaţi aproape 20 de ore pe o arteră majoră care leagă capitala Washington.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide