BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

A început ședința CSAT despre Rusia. Este analizează situația de securitate din Zona Mării Negre și de pe Flancul Estic

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării a început, la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis și membrii CSAT discută despre situația de securitate din apropierea granițelor României.

Ședința CSAT a fost convocată săptămâna trecută de președintele Iohannis pentru a analiza situația de securitate din zona flancului estic al NATO.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la: „Situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO și „Măsuri privind dezvoltarea capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate și creșterea rezilienței”.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus miercuri, înainte de ședința CSAT, că „nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina”. Totodată, el a subliniat că nu se pune problema ca România să trimită soldați sau echipamente în Ucraina și a subliniat că nu s-a discutat despre activarea rezerviștilor.

Ministrul Apărării a precizat că există dorința aliaților din NATO de a fortifica flancul estic, de a aduce mai multe trupe și echipamente, dar deocamdată nu au fost stabilite termene.

„Există dorința aliaților de a fortifica acest flanc estic, de a aduce mai multe trupe și echipamente în cazul unui conflict, nu avem termene, dar există proceduri foarte clare pentru fiecare. Când vom termina CSAT, vom putea vorbi și despre proceduri”, a declarat ministrul Apărării.

Citește și Un nou transport cu echipament militar american a ajuns la Kiev. Ce armament a primit până acum Ucraina

Recent, Statele Unite și Franța au anunțat că intenționează să trimită trupe suplimentare în România. Într-o conferință de presă susținută săptămâna trecută, președintele SUA Joe Biden a declarat că în cazul unei invazii în Ucraina va trimite mai multe trupe în România și Polonia.

Declarații lui Biden au fost făcute în contextul în care la negocierile cu Rusia, Moscova a cerut retragerea trupelor NATO din România și Bulgaria.

„Nu vom face asta. De fapt, ne vom spori prezența militară în Polonia, România și alte țări dacă Rusia va decide să invadeze Ucraina. Pentru că avem un angajament sacru de a apăra aceste țări, conform articolul 5. Ele fac parte din NATO”, a precizat președintele SUA.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide