TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

A murit biologul François Gros. El a a contribuit la descoperirea ARN-ului mesager

Biologul François Gros, a cărei contribuţie a fost crucială pentru utilizarea, aproape şaizeci de ani mai târziu, a ARN-ului mesager în principalele vaccinuri anti Covid, a murit la 96 de ani, relatează Le Figaro.

François Gros a murit vineri, 18 februarie, la vârsta de 96 de ani. Gros a descoperit, împreună cu François Jacob, ARN-ul mesager – intermediarul molecular al codului genetic ADN – un pas crucial pentru decodificarea genetică. Munca sa a deschis calea, aproape şaizeci de ani mai târziu, către utilizarea acestei tehnologii în principalele vaccinuri utilizate împotriva Covid-19.

„Moştenirea pe care o lasă în urmă este o speranţă imensă pentru umanitate”, a scris ministrul francez al Învăţământului Superior şi Cercetării, Frédérique Vidal, pe contul său de Twitter.

Născut la Paris la 24 aprilie 1925 într-o familie de ”evrei nepracticanţi”, François Gros s-a retras la Toulouse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind nevoit să îşi schimbe frecvent numele.

Sursa ziaruldeiasi.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide