TRENDING

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

11:25 » Locuri unde poți vizita cele mai frumoase cascade din România

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Vorbim adesea despre schimbări climatice și mediul înconjurător, despre justiție socială, locuri de muncă și despre cum economia poate deveni mai puternică. Citim zilnic despre situația din sănătate și încercăm să înțelegem cât de cuprinzătoare este transformarea digitală. Dacă în trecut deciziile în aceste domenii era creionate de legiuitorii și decidenții politici europeni, acum e moment să îți faci auzită vocea și să vă implicați în cea mai transparentă și incluzivă dezbatere despre viitorul Europei.

Viitorul se crează în prezent, iar fiecare dintre cetățenii Uniunii Europene poate pune o cărămidă la acest viitor. Te invităm, prin urmare, să te gândești la cum vrei să arate viitorul Uniunii Europene.

Pentru ca tinerii din întreaga Europă să își poată face auzită vocea, te invităm să participi la consultările cu tinerii organizate de Parlamentul European în contextul Conferinței pentru viitorului Europei și să ne transmiţi ideile tale pe platforma YOUTHIDEAS.EU.

Aici ai posibilitatea de a-ți prezenta propriile idei privind problemele cu care se confruntă Europa astăzi și ideile tale pentru Europa de mâine.

Ai o idee despre cum pot fi combătute schimbările climatice? Spune-ne la ce te-ai gândit!

Ai o idee bună despre cum pot fi combătute știrile false și discursurile de incitare la ură în online? Transmite-ne-o!

Și să știi că poți face toate acestea în limba ta maternă!

După ce ideea ta este publicată pe site, alți utilizatori pot să îi dea „Like” și să o comenteze. Acest lucru poate duce la o dezbatere care te va ajuta să îţi adaptezi, conturezi și definești și mai bine ideea. De asemenea, echipa youthideas.eu îţi poate pune la dispoziție resursele necesare dacă dorești să citești mai multe despre un subiect. Informațiile generale vor fi furnizate de Serviciul de Cercetare al Parlamentului European.

Pentru a participa la consultările cu tinerii, alege una dintre cele nouă teme ale conferinței și înregistrează-ți ideea pe site-ul YOUTHIDEAS.EU.

Cele zece teme ale Conferinței pentru viitorul Uniunii Europene:

  •  Schimbările climatice și mediul
  •  Sănătatea
  •  O economie mai puternică, justiție socială și locuri de muncă
  •  Transformarea digitală
  •  Valori și drepturi, statul de drept, securitatea
  •  Migrația
  •  Educație, cultură, tineret și sport
  •  Uniunea Europeană în lume
  •  Democrația Europeană
  •  Dacă consideri că ideea ta nu se încadrează în niciuna dintre categoriile predefinite, alege ultima opțiune pentru a face o propunere liberă.

Ce se întâmplă după ce ai transmis ideile tale?

Ele nu se vor pierde în zgomotul de fond al internetului! Ideile prezentate pe platforma youthideas.eu în perioada mai – septembrie 2021 vor fi analizate cu atenție de o echipă de tineri editori și vor fi puse la dispoziția cetățenilor și a factorilor de decizie online, prin intermediul secțiunii „Caută idei” de pe platformă.

Totodată, echipa de editori a youthideas.eu va selecta ideile cele mai populare și cel mai des menționate și le vor aduce în atenție la EYE 2021, care va avea loc la Strasbourg în 8 și 9 octombrie 2021.

În timpul evenimentului EYE, participanții online și offline vor avea deopotrivă ocazia să participe la atelierele de ideație unde vor putea discuta și dezvolta în continuare aceste idei. Pentru a alege ideile cele mai valoroase propuse de tineri la consultări, participanții vor vota la sesiunea plenară de închidere a EYE2021. Ulterior, ideile care se bucură de cea mai mare susținere vor fi incluse într-un raport și prezentate membrilor Conferinței pentru viitorul Europei și deputaților în Parlamentul European.

În secolul XIX-lea, Victor Hugo a avut o idee care făcea referire la crearea Statelor Unite ale Europei. În a doua jumătate a secolului XX, Robert Schuman, Jean Monnet, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Johan Willem Beyen și Simone Veil, alături de alți membri marcanți ai elitei europeane a anilor ‘50-’60, au pus în practică această idee și au creat baza proiectului politic european, care a devenit apoi, după Tratatul de la Maastricht, Uniunea Europeană pe care o cunoaștem astăzi.

În contextul provocărilor secolului XXI, acum este „momentul tău european”, prin care ai șansa să-ți expui ideea despre Europa, care ar putea să integreze o întreagă generație.

Modelează-ți în mod direct propriul viitor prin intermediul youthideas.eu, pentru că acesta este în mâinile tale.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide