BREAKING NEWS
  • 15:22 » Hayu – un nou serviciu de streaming video a fost lansat în România
  • 15:14 » Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a murit la vârsta de 96 de ani
  • 15:11 » Europenii devin tot mai săraci: Țările în care populația își achită cu dificultate facturile
  • 15:06 » Trebuie să recunoaștem: România va câștiga enorm în urma războiului din Ucraina
  • 16:29 » Metallica anunţă un nou turneu şi album în 2023
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Actrița Jane Fonda a anunțat că suferă de cancer: „Am început tratamentul de chimioterapie”

Actrița și activista americană Jane Fonad a anunțat, vineri, că suferă de cancer, însă s-a declarat optimistă cu privire la șansele de vindecare. Actrița a denunțat, în același timp, inegalitățile din sistemul de sănătate american, în care accesul la servicii medicale este limitat de puterea financiară a pacienților.

„Am fost diagnosticată cu un limfom non-Hodgkin, (n. red. – un cancer al sistemului limfatic) „şi am început tratamentul prin chimioterapie”, a anunţat, pe contul său de Instagram, actriţa laureată a premiului Oscar, în vârstă de 84 de ani. „Este vorba despre un cancer complet vindecabil, 80% dintre oameni supravieţuiesc, motiv pentru care mă simt foarte norocoasă”, a adăugat ea. „Am, de asemenea, şansa de a beneficia de o asigurare medicală şi de a avea acces la cele mai bune medicamente şi tratamente. Sunt conştientă că sunt privilegiată şi acest lucru este trist”, a continuat actrița, susţinătoare a democraţilor americani, adăugând că „numeroşi” americani „nu au acces la îngrijirile de calitate pe care le primesc eu şi acest lucru nu este corect”.

Cariera lui Jane Fonda a început în anii ’60 şi a fost încununată de două premii Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în 1972 pentru „Klute” în regia lui Alan J. Pakula, şi în 1979 pentru „Coming Home” în regia lui Hal Ashby. Ea a mai fost nominalizată de cinci ori la cele mai prestigioase premii ale cinematografiei americane. Chiar şi la 84 de ani, actriţa are o carieră activă, împrumutându-şi recent vocea pentru animaţia Luck”, lansată de Apple TV+. Cariera sa a avut multiple faţete – Star al programelor de aerobic, ea este cunoscută şi pentru activismul său pentru pace din perioada Războiului din Vietnam.

În prezent, ea militează îndeosebi pentru cauze legate de mediu şi de încălzirea globală. În mesajul ei a subliniat şi rolul combustibililor fosili şi al pesticidelor în îmbolnăvirile oncologice. „Trebuie să fac şase luni chimioterapie, suport bine tratamentele şi, credeţi-mă, nu voi lăsa ca toate acestea să-mi afecteze activismul meu în slujba mediului”, a promis ea. „Se apropie alegerile intermediare (n. red. – alegerile pentru congresul SUA din noiembrie) şi vor avea consecinţe importante. Dar puteţi conta pe mine pentru a vă însoţi în creşterea armatei noastre de luptători pentru climă”, a adăugat ea.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide