BREAKING NEWS
  • 17:13 » Noua fântână arteziană din Satu Mare, distrusă de două autoutilitare MAI care au trecut peste ea
  • 17:10 » Franța. Legea certificatului de vaccinare, constituțională. Patronii de baruri au voie să ceară și actul de identitate
  • 17:04 » Sorana Cîrstea, prima reacție după calificarea în optimi la Australian Open
  • 16:56 » „Megaberg”, aisbergul uriaș desprins de Antarctica și topit complet în călătoria spre Sud. A eliberat și 1,5 miliarde de tone apă/ zi
  • 16:49 » Cod galben de ninsori și viscol, valabil până luni. Care sunt zonele vizate
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Aditivul alimentar E171 va fi interzis începând din această vară. Pentru ce este folosit

Comisia Europeană a adoptat, vineri, o interdicţie de utilizare a dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar, executivul comunitar precizând într-un comunicat de presă că interdicţia se va aplica după o perioadă de tranziţie de şase luni, astfel că, începând din vară, acest aditiv nu ar mai trebui adăugat în produsele alimentare.

“Siguranţa alimentelor pe care le consumă cetăţenii noştri şi sănătatea lor nu sunt negociabile. De aceea, efectuăm un control strict şi permanent pentru a garanta cele mai înalte standarde de siguranţă pentru consumatori. O piatră de temelie a acestei activităţi este să ne asigurăm că numai substanţele sigure, susţinute de dovezi ştiinţifice solide, ajung în farfuriile noastre. Prin interdicţia de astăzi, eliminăm un aditiv alimentar care nu mai este considerat sigur. Contez pe faptul că autorităţile statelor membre vor coopera, asigurându-se că operatorii din sectorul alimentar vor înceta să utilizeze E171 în produsele alimentare”, a declarat comisarul responsabil cu sănătatea şi siguranţa alimentară, Stella Kyriakides.

Dioxidul de titan se utilizează pentru a conferi o culoare albă multor produse alimentare, de la produse coapte şi paste tartinabile, până la supe şi sosuri, sosuri pentru salate şi suplimente alimentare, scrie Agerpres. Statele membre au aprobat în unanimitate propunerea Comisiei, prezentată în toamna trecută.

Propunerea executivului comunitar s-a bazat pe un aviz ştiinţific al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară, care a concluzionat că E171 nu mai poate fi considerat sigur atunci când este utilizat ca aditiv alimentar.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide