BREAKING NEWS
  • 14:20 » Ce e pe cale să facă România și de ce 2022 va fi la fel de importat ca 2007, anul intrării în UECe e pe cale să facă România și de ce 2022 va fi la fel de importat ca 2007, anul intrării în UE
  • 14:16 » UE ia în calcul crearea unei diplome universitare europene, recunoscută automat în toate ţările membre
  • 14:14 » A început ședința CSAT despre Rusia. Este analizează situația de securitate din Zona Mării Negre și de pe Flancul Estic
  • 14:11 » Rata de incidență crește rapid în toate județele. Cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19
  • 14:07 » SUA vor să scoată înaintea Chinei avionul F-35 de 100 de milioane de dolari prăbușit în mare
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Afacerea cu care românii pot da lovitura: ce au adunat de pe câmp și le-a adus bani grei

Cea mai nouă afacere gândită de români se concentrează pe producția de peleți și brichete din paiele rămase pe câmp, scrie Playtech.

Fermierii cultivă cereale și plante oleaginoase, iar după fiecare recoltare, o problemă o reprezentau resturile vegetale. De aici ideea de a le valorifica pentru un venit direct.

Producția de peleți de la Cooperativa ”Biruința Olteniei” nu înseamnă doar o singură unitate, ci sunt trei fabrici, cu o strategie individuală pentru finanțare.

”Noi o să avem trei fabrici, suntem trei furnizori, dar pe un singur brand. Primul furnizor a avut două proiecte accesate, pe StartUp Nation și unul pe POCU, și are o fabrică de brichete din paie și acum i-a dat drumul la cea de peleți din paie. La noi urmează, pe cooperativă, tot așa să avem o parte de peleți din paie pentru partea de ars și peleți furajeri din lucernă pentru partea de animale. Pe încă o societate o să fie o fabrică ce o să aibă două linii mai mari de brichete și o linie de peleți. Brichetele sunt ca niște lemne care se pun pe foc, doar că sunt din paie”, a explicat Marius Firicel.

Randamentul afacerii este promițător

”Pe Măsura 6.4 urmează să achiziționăm o fabrică ce este mai mare decât celelalte, produce cât amândouă la un loc. Fabricile sunt mecanizate, dar avem și lucrători, cei care lucrează și la fermă. Unitățile sunt destul automatizate, mai puțin ambalatul. Închiderea este semi-automatizată: trebuie să ia omul sacul, să îl cântărească și apoi să îl ducă la mașina de lipit sacii. Paiele sunt strict de pe terenurile noastre. Nu este necesar să mai luăm deocamdată din altă parte”, a menționat reprezentantul Cooperativei ”Biruința Olteniei”.

”Dintr-o tonă de paie se obține o tonă de peleți sau brichete. Puterea calorică este fix ca cea a lemnului,dar ca și avantaj este la jumătate de preț. Producția în sinea lor este ecologică, nu se folosesc substanțe chimice pentru legarea lor, lignina din paie ajută la acest lucru. Peleții au densitate bună, se manipulează ușor, nu necesită spargere sau uscare. Peleții sunt ca niște granule. Emisiile de noxe sunt foarte mici, aproape inexistente față de lemn”, a mai spus Marius Firicel, pentru Agrointel.

Sursa: Playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide