TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Astăzi, dar în 1975 a luat naştere Agenţia Spaţială Europeană. Aceasta se pregăteşte acum să ajute NASA să ducă astronauţi înapoi pe Lună.

Când te gândeşti la zbor în Spaţiu, îţi vine mai întâi în minte NASA. Agenţia Spaţială Europeană vrea să schimbe acest lucru. Creată în urmă cu 46 de ani şi cu sediul la Paris, ESA are 22 de membri, printre care şi România. Iar anul acesta a lansat un program prin care să găsească noi astronauţi. Printre ei este şi orădeanul Cristian Lazăr.

CRISTIAN LAZĂR – Agenţia Spaţială Română: ”Da. Răspunsul este afirmativ şi ferm. M-am gândit să aplic la aceste selecţii. De 10-15 ani probabil mă pregătesc pentru a fi cel mai bun candidat, pentru a fi selectat ca astronaut. Nu este nici uşor, trebuie să fii foarte bun la toate”.

Până să lanseze astronauţi în Spaţiu, ESA plănuieşte şi o lansare către Lună în cadrul misiunii Artemis organizată de NASA. Nava Orion va ajunge mai departe decât orice altă navă capabilă să transporte oameni a ajuns vreodată.

Sursa: Mediafax


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide