BREAKING NEWS
  • 15:22 » Hayu – un nou serviciu de streaming video a fost lansat în România
  • 15:14 » Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a murit la vârsta de 96 de ani
  • 15:11 » Europenii devin tot mai săraci: Țările în care populația își achită cu dificultate facturile
  • 15:06 » Trebuie să recunoaștem: România va câștiga enorm în urma războiului din Ucraina
  • 16:29 » Metallica anunţă un nou turneu şi album în 2023
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Pamflet?

Amețit de perspectiva câștigării parlamentarelor precedente, chitaristul (da, asta este una din ocupațiile sale menționate pe wiki) Ludovic Orban, liderul de atunci al PNL promitea patru ani de liniște. Perspectiva unei coaliții solide cu USR-PLUS, cum se numeau pe atunci junii politici, i-au întărit convingerea că va sta patru ani în capul la masa bugetară, tăind și împărțind banii după bunul plac. După cum știți, nu prea i-a ieșit socoteala, fiind prea mică. Junii pluseriști au determinat ejectatarea  (era să-l citez din nou pe Vanghelie cu celebra expresie „ejacularea”) chitaristului de la masa guvernării, consolându-l cu președinția Camerei Deputaților.

Dar cum conducerea unui partid se face pe bani de la buget și cum chitaristul nu mai avea în mâinile sale „pâinea bugetară și cuțitul guvernării”, baronii PNL (da, da, au și ei din greu așa ceva, ba chiar mai mulți decât PSD) l-au aruncat și din fruntea partidului. Au considerat că Câțu (sic!) e mai bun, taie mai bine pâinea bugetară pentru cei care se autonumeau „echipa câștigătoare” supervizată de nașu’ mare de la Cotroceni. Erau partidul principal într-o coaliție cu junii pluseriști la care adăugaseră și un pic de paprika udemeristă. Numai că Câțu (iarăși sic!) s-a considerat vătaf pe coaliție și a început să dea cu șișul în aliați. Întâi în cel de la Sănătate (care de fapt nici nu trebuia pus acolo fiind exponentul unor chestii nașpa), apoi pe amuzantul de la Justiție. Bine, bine, poate că o meritau flăcăii ăia, dar chiar așa, fără să-i anunți? A fost ca și cum s-ar face ceva într-o căsnicie fără acordul ambelor părți. Căsnicie, căsnicie, dar fără acord, tot viol este.

Așa că, pentru a-și spăla onoarea, junii s-au retras și au băgat divorț! Au zis că Câțu (he, he!) nu mai e alesul inimii lor. No problem, zice nașul mare! Faceți voi guvernul, nominalizându-l pe Cioloș. Numai că Cioloș a simțit pe pielea lui diferența dintre un funcționar conțopist de Bruxeles și politichia mioritică. Ca fraierul, a mers până la capăt și în Parlament i-a fost servită o porție zdravănă de mătrăgună pe o tavă „suedeză”. Apoi, asemeni copilului de pe maidanul de fotbal, și-a luat mingea și a plecat.

Nașul mare și-a văzut de planul său și și-a scos generalul din mânecă, pe care de altfel îl știam cu toții. Doar era „al nostru”, conform unei replici dintr-un vechi film românesc. Mai timid, mai ezitant, acesta s-a lăsat convins după ce o dată s-a răzgândit și la a doua încercare a născut acest „guverner” unindu-și destinul cu dușmanul de moarte, pe care nașul mare îl dorea dispărut înainte de alegeri. Au românii o vorbă cu „găina bătrână”. Au stabilit și o schemă de coabitare pe modul întâi stă unul și apoi celălalt. Înțelegeți ce vreți, pe proprie răspundere.

Lucrurile au mers, cât de cât. Că pandemie, că război la vecini, au fost nevoiți să coabiteze, altfel pierdeau darul de nuntă, adică PNRR-ul. Numai că Câțu (băi, ce-mi place expresia!) tot băga bățul prin gard și echipa câștigătoare s-a hotărât să-l schimbe, să-i taie microfonul din motive de microfonie. Acum se așteaptă binecuvântarea nașului mare și să-l pună pe „al nostru” șef peste partid. Și de acolo, acesta să se târască spre Cotroceni. Dacă era de aviație, spuneam „să zboare”.

Și dacă râdeau de PSD că-și schimbă premierul la șase luni, acum ei își schimbă „preșul” la șase luni.

Da, e o aiureală totală în PNL, din care membrii de partid, simpatizanții, alegătorii (câți or mai fi) și restul poporului nu mai înțeleg nimic.

La fel ca și articolul ăsta, din care nici măcar eu nu mai înțeleg nimic. Așa că îl puteți considera un pamflet.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide