BREAKING NEWS
  • 14:37 » Vasele rusești pline cu cantități record de petrol vor ajunge în India și China
  • 14:36 » Patru poliţişti, reţinuţi pentru tentativă de omor şi tortură. Suspectul bătut de „mascați” în duba poliției a ajuns direct în spital
  • 14:11 » Serghei Lavrov: Occidentul a declarat „război total” Rusiei
  • 14:10 » Alegeri în PNL: Dan Motreanu – prim-vicepreședinte, Lucian Bode – secretar general, Virgil Guran – vicepreședinte
  • 13:55 » Rafila: Fiecare stat membru UE va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ajutor pentru elevi și părinți în pandemie, în două școli din Dâmbovița – “Mens sana in corpore sano”

Asociația TB – Think Big derulează proiectul ”Mens sana in corpore sano” cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. În cadrul proiectului au fost împărțite 100 de pachete de sprijin pentru prevenirea infectării și îmbunătățire a calității actului educațional (măști, dezinfectant, pliante cu informații de bază despre Covid-19 și Sars-cov-2, broșuri educative, tricouri). La începutul lunii mai, au fost distribuite la domiciliu și 26 de pachete de ajutor, fiecare conținând circa 11 kg de fructe și legume proaspete, participanților din proiect care proveneau din grupuri dezavantajate. Până acum participanții la ședințele de consiliere psihologică, medicală sau juridical din proiect  au câștigat și baterii externe pentru telefon/tabletă, stick-uri de memorie, echipament sportiv, termosuri, rucsaci, căști cu microfon pentru laptop sau calculator și tablete.

Proiectul se adresează, prin urmare, unei grupe dezavantajate în contextul pandemic: elevilor  şi părinților acestora care, prin natura muncii lor, sunt expuși direct la infecția cu noul coronavirus. În cadrul proiectului au prioritate elevii și părinții/tutorii din următoarele grupuri dezavantajate: persoane cu venituri mici, familii monoparentale sau cu mai mult de 2 copii, persoane cu handicap sau afectate de boli profesionale, persoanele de etnie roma aflate în situații de risc, persoanele afectate de violență în familie, imigranți, refugiați, azilanți, persoane infectate sau bolnave de HIV/SIDA.

Realizat în parteneriat cu Scoala Gimnazială Buciumeni și Școala Gimnazială ”Constantin Secăreanu” din Runcu, proiectul are ca beneficiari direcți 100 de elevi de gimnaziu și părinți, precum și 32 de cadre didactice din ciclul gimnazial, și se derulează pe o perioadă de 5 luni, ianuarie – mai 2021. Totalul costurilor proiectului este de 13.385,40 euro, din care finanțarea nerambursabilă va fi de 11.855,40 euro.

Obiectivele proiectului:

  1. Oferirea de suport psihologic și îndrumare prin consiliere de grup unui număr de 50 de părinți și 50 de elevi din ciclul gimnazial, care fac dovada apartenenței la grupul țintă al proiectului, și unui număr de 32 de profesori din cadrul celor 2 școli partenere;
  2. Consolidarea capacității celor două școli partenere de a preveni infecția cu Covid-19 în comunitate prin: informarea a 32 de cadre didactice și a grupul țintă de 50 de părinți și 50 de elevi din ciclul gimnazial, despre virusul Covid-19 (prevenție, simptome, comparația cu gripa, viroze și alergii) și adoptarea unui stil de viață sănătos;
  3. Informarea elevilor și părinților participanți la proiect, pe durata a 4 luni, despre drepturile și obligațiile lor legale în situație de pandemie, învățarea de tehnici de advocacy prin ateliere de educație non-formală și sprijinirea acestora pentru a comunica cu autoritățile locale.

Asociația TB – Think Big este o organizație non-guvernamentală de tineret din Dâmbovița, dedicată tinerilor din mediul extra-urban, înființată in 2017 cu scopul de a integra copii și tinerii în mediul social, economic și cultural al prezentului. Obiectivul principal al organizației este de a înțelege punctele forte dar și nevoile comunităților rural-urbane din Dâmbovița pentru a veni în sprijiul copiilor și tinerilor in dezvoltarea personală, precum și pentru a-i pregăti pentru calificările societale și profesionale ale viitorului.

Mai multe detalii despre proiect și organizație pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/TBThinkBig/ şi pe site-ul dedicat proiectului https://sites.google.com/view/mens-sana-in-copore-sano/acas%C4%83 .

Puteți contacta asociația pe e-mail la adresa: romania.thinkbig@gmail.com.

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide