TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Vouchere Sursa foto Spotmedia

Ultima tranșă din acest an a ajutorului social pentru alimente, destinat persoanelor cu venituri mici, va fi virată pe cardurile beneficiarilor până la data de 20 decembrie, înainte de Crăciun. Voucherele în valoare de 250 de lei vor fi alimentate pe cardurile sociale din cadrul proiectului Sprijin pentru România.

Guvernanții au anunțat că ultima tranșă de vouchere va ajunge mai devreme în luna decembrie, în timp util pentru a beneficia de acest ajutor în preajma sărbătorilor. Aproximativ 2,4 milioane de români, aflați într-o situație financiară critică vor beneficia de ajutorul de la stat.

„O veste bună pe care vreau să o anunț este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Cine va beneficia de voucherele pentru alimente

Cei care vor beneficia de acest ajutor sunt românii care au venituri sub 1.500 de lei. pensionarii, copiii sau adulții cu handicap, persoanele fără adăpost, dar și familiile cu cel puțin doi copii, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 600 de lei, relatează Antena 3.

De asemenea, coaliția de guvernare a anunțat că proiectul se va desfășura și în 2023, cardurile urmând să fie alimentate cu suma de 250 de lei o dată la două luni. Coaliția de guvernare poartă discuții să mai ridice plafonul pentru a extinde categoriile de beneficiari.

„Valoarea pensiilor și a salariului minim urmează să fie decise în funcție de datele finale. În acest moment există acest angajament ca pensiile să fie crescute în limita inflației, să putem să acoperim această pierdere în bugetul fiecărei familii și de asemenea să identificăm celelalte măsuri pe care putem să le luăm pentru persoanele vulnerabile. Ca atare, măsurile pe care le-am adoptat, cei 50 de euro la fiecare două luni vor continua și în anul viitor și vom găsi și alte soluții pentru a putea să-i sprijinim”, a conchis premierul Nicolae Ciucă, potrivit RomâniaTV.

Ajutoarele de la stat continuă și anul următor

Peste 2,4 milioane de români, aflați într-o situație financiară vulnerabilă vor continua să beneficieze de aceste vouchere și în 2023. ,,Avem plaja de venit de 1500 de lei la voucherele sociale pentru produsele alimentare, care este un mecanism validat de către Comisia Europeană. Încercăm să facem simulările și pentru ceea ce înseamnă plaja de beneficiari pentru 2000 de lei pe membru de familie, ceea ce ar însemna că vom crește numărul de beneficiari ai acestui voucher important, așteptat de către toate familiile vulnerabile și persoanele vulnerabile. Aceasta este acum limita de venit care a fost agreată de comisie și este mecanismul validat pentru voucherele sociale”, a adăugat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Alături de voucherele pentru alimente, guvernanții au promis introducerea unor noi vouchere pentru plata facturilor la energie, pe fondul creșterii constante a prețurilor și a inflației.

 

Sursa: infofinanciar.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide