TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Flurona a făcut o nouă victimă în România. După ce luni, la Iaşi, a fost raportat primul deces din cauza dublei infectări cu SARS-CoV-2 şi virusul gripal, la o femeie de 74 de ani, medicii din Timiş au raportat joi un alt deces. Este vorba tot despre o femeie, în vârstă de 65 de ani, cu multiple comorbidități.

O femeie în vârstă de 65 de ani, care a fost diagnosticată cu infecţie simultană cu virusul gripal şi SARS-COV-2 (cunoscută drept Flurona), a murit la Spitalul Municipal Timişoara. Este primul deces al unui pacient cu dubla infecţie înregistrat în judeţul Timiş. Aceasta nu era vaccinată antigripal și nici împotriva variantei Omicron de COVID-19.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, femeia a fost internată la Spitalul Municipal Tmişoara. “Astăzi, 12 ianuarie, la nivelul judetului Timiş, a fost raportat primul caz de deces diagnosticat cu infecţie simultană cu virusul gripal si SARS-Cov 2. Este vorba de o pacientă în varstă de 65 de ani, cu multiple comorbidităţi, internată în cadrul Spitalului Municipal Timişoara, care a prezentat simptomatologie accentuată şi a fost testată PCR multiplex în data de 11 ianuarie a.c.. Pacienta nu era vaccinată antigripal şi nici împotriva variantei Omicron”, a transmis, joi, DSP Timiş.

DSP Timiş a raportat, luni, că în ultimele şapte zile au fost depistate 184 de cazuri de COVID-19. De asemenea, DSP Timiş a anunţat, miercuri, că până la momentul respectiv au fost diagnosticate 185 de cazuri de gripă la nivelul judeţului, fiind 29 de internări în spitale.

De asemenea, la Iaşi a fost diagnosticat al doilea caz de triplă infecție, la un copilaș de trei ani. Încă o triplă infecție a fost înregistrată și în București la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”. Un copil de trei ani, infectat inclusiv cu virusul gripal şi SARS-CoV, se regăseşte în statisticile raportate la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. Reprezentanţi ai spitalului au precizat că cel mic s-a prezentat la camera de gardă, însă nu a necesitat internarea. El a fost consultat și, ulterior, trimis acasă cu familia.

Ce este Flurona: gripă şi COVID

Au apărut primele cazuri de îmbolnăvire simultană cu gripă şi COVID. Infecţia dublă poartă numele de Flurona, iar medicii avertizează că simptomele sunt extrem de grave, în unele cazuri fiind nevoie de internare pentru tratament. Iar pentru că evoluţia este foarte imprevizibilă, specialiştii recomandă testarea de la primele semne de boală, şi, desigur, purtarea măştii. Mai ales că vârful infecţiilor respiratorii este de aşteptat să fie atins în aproximativ două săptămâni.

Adrian Marinescu recomandă testarea cu testele rapide care se găsesc în farmacii. Dacă dubla infecţie se confirmă, este necesar un control de specialitate şi eventual tratament în spital, spune medicul. Tratamentul se aplică pentru ambele infecţii prezente, fiind vorba despre două antivirale, unul pentru gripă, unul pentru COVID, dar şi despre alte tratamente precum corticoterapia.

 

Sursa : observatornews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide