TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

ALEGERI ÎN PNL: CONCURENȚĂ, LUPTĂ SAU RĂFUIALĂ
Înconjurat, susținut de 40 de personalități liberale de frunte, Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la conducerea PNL. Faptul că la viitorul congres vor fi cel puțin doi candidați este un lucru benefic pentru democrația de partid, constituind și un exemplu de ceea ce înseamnă alegeri democratice interne. Opinez că practica unui candidat unic este de natură a sugera inexistența concurenței, dezbaterii de idei și exercițiului electoral, care conduce la lipsa progresului.
Trebuie să remarcăm eleganța discursului lui Ludovic Orban la acest anunț și sper ca această atitudine să fie o constantă de ambele părți în disputa electorală internă.
Dar… Fără îndoială, va fi și un dar.
Poate că cei doi se vor comporta fair, dar susținătorii acestora, oamenii din linia a doua nu cred să vor adopta aceeași atitudine.
Ludovic Orban, liberal cu ștate foarte vechi este cunoscut și recunoscut ca un combinator de succes, un foarte bun negociator în spatele ușilor închise, nu numai cu colegii de partid, dar și cu ceilalți. Exemplificativ este modul în care a negociat vot cu vot demiterea guvernului Dăncilă fapt care a atras după sine punerea/impunerea pe listele proprii a unor stranieri, achitându-și astfel datoriile și respectând promisiunile făcute. Prețul l-a plătit și-l va plăti dat fiind atragerea multor acuze și nemulțumiri din partea multor lideri locali care au devenit susținători sau poate chiar l-au impus pe contracandidat.
Contracandidat care, date fiind personalitățile care i-au stat alături la anunțarea candidaturii, se anunță unul cu șanse serioase, chiar dacă nu are experiența și expertiza concurentului său. Dar are susținerea Cotroceniului, dovedită de prezențele Ralucăi Țurcan, Alinei Gorghiu și Nicolae Ciucă, a lui Emil Boc, liderul liberal local cel mai popular girează susținerea filialelor din Transilvania și a echipei ex-PDL. Europarlamentarul Rareș Bogdan, poate cel mai bun comunicator din PNL se dovedește un susținător de calibru al lui Cîțu. Și aș putea continua cu toți cei 40, fără a face vreo aluzie la „Ali Baba și cei 40 de hoți”.
Ce va urma? Chiar dacă în public, cei doi se vor afișa corect, linia a doua va porni o luptă extrem de dură, cu acuze mai mult sau mai puțin fondate, cu aluzii patetice și chiar cu știri false. Temele principale de atac vor fi pierderea alegerilor de PNL sub conducerea lui Orban și patetica invocare a „mușcării mâinii care l-a hrănit” adusă la adresa lui Cîțu.
Cele patru luni până la Congresul PNL, anunțat pentru sfârșitul lui septembrie, îi conferă lui Cîțu posibilitatea atragerii și a altor lideri locali prin fondurile pe care le poate direcționa către județele respective. Iar faptul că ministerele „bănoase” sunt la USR-PLUS, partid care s-a opus revenirii lui Orban ca premier, face ca aliații PNL să joace un rol cheie.

Later edit: Conform ziare.com, Orban ar fi sunat pe câțiva din „cei40” cu mesajul: „O sa castig si va zbor din guvern!”. Lupu-și schimbă părul, dar năravul ba.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide