TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Nepoata fostului dictator italian fascist Benito Mussolini, Rachele Mussolini, a obţinut cel mai mare număr de voturi în alegerile municipale de la Roma, de duminică şi luni, potrivit unor rezultate aproape definitive anunţate miercuri, relatează AFP.

Rachele Mussolini, în vârstă de 47 de ani, candidata Fratelli d’Italia (FDI, extremă dreapta), a obţinut 8.200 de voturi, potrivit unor rezultate la numărarea a 97% din voturile exprimate, cel mai bun scor individual obţinut de candidaţi.

Nepoata lui Musolini, care este deja consilieră municipală, a insistat asupra faptului că numele său de familie nu are nimic a face cu popularitatea sa.

”Persoana este mai importantă decât numele de familie, oricât de greu ar fi el”, a declarat ea ziarului La Repubblica.

”Am mulţi prieteni de stânga”, a mărturisit ea.

Romano, tatăl defunct al lui Rachele, era un pianist de jazz şi cumnatul actriţei Sophia Loren. El era al patrulea copil al lui Benito Mussolini.

Şi alţi descendenţi ai fostului dictator italian au intrat în politică – toţi pe eşicherul drept -, inclusiv sora vitregă a lui Rachele, Alessandra, o fostă membră a Parlamentului European (PE).

Partidele de dreapta au obţinut rezultate relativ slabe în alegerile locale de duminică şi luni din Italia şi au fost înfrânte în curse la postul de primar în oraşe-cheie ca Milano, Napoli şi Bologna.

La Roma, un al doilea tur este prevăzut la 17 şi 18 octombrie, între candidatul dreptei Enrico Michetti, un avocat şi animator radio, şi candidatul centrului-stânga Roberto Gualtieri, un fost ministru al Finanţelor.

Enrico Michetti a obţinut, în primul tur, 30% dintre voturile exprimate, iar Roberto Gualtieri 27%.

Potrivit mai multor sondaje, Roberto Gualtieri este creditat drept favoritul în turul doi.

 

Sursa: G4Media


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide