TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Alte două substanțe ar fi fost găsite în proba Kamilei Valieva, campioana dopată de la JO

Patinatoarea Kamila Valieva (15 ani) a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă, după un test efectuat în decembrie. De asemenea, rusoaica a fost depistată cu alte două substanțe folosite pentru probleme de inimă.

Patinatoarea Kamila Valieva(15 ani) a fost testata pozitiv cu o substanta interzisa,dupa un test efectuat in decembrie. De asemenea, rusoaica a fost depistată cu alte două substanțe folosite pentru probleme de inimă.

  • Tânăra rusoaica, medaliată cu aur la proba pe echipe la Jocurile Olimpice de la Beijing, a fost testată pe 25 decembrie, la Sankt Petersburg, în cadrul Campionatului Rusiei. Rezultatul evaluării nu a fost cunoscut până pe 8 februarie, la o zi după ce Valieva a cucerit aurul și a devenit prima patinatoare care a reușit sărituri cvadruple la Jocurile Olimpice.
  • TAS a decis că poate concura la probele de simplu la JO, iar o decizie finală în privința vinovăției rusoaicei se va lua după competiție.

Kamila Valieva folosea 3 substanțe pentru tratarea inimii

Un raport publicat de New York Times relevă faptul că Valieva a avut în total 3 substanțe prezente în proba de urină. E vorba despre trimetazidină, hipoxen și L-Carnatine.

Spre deosebire de trimetazidină, pentru care Kamila a fost deja judecată și urmează să aștepte decizia finală, celelalte două nu se află pe lista interzisă. 

„Aceste substanțe par să aibă ca scop creșterea rezistenței, reducerea oboselii și o eficiență mai mare în utilizarea oxigenului”, explică Travis Tygart, cel care conduce Agenția Anti-Doping din SUA.

Substanțele sunt destinate pentru tratarea problemelor cu inima.

Kamila Valieva, după scandalul de dopaj: „Foarte greu din punct de vedere emoțional”

Valieva a vorbit în presa din Rusia pentru prima dată, dezvăluind prin ce trecere după izbucnirea scandalului.

„Aceste zile au fost foarte grele pentru mine, din punct de vedere emoțional. Sunt obosită. Dar sunt fericită că îmi pot reprezenta țara la Jocurile Olimpice. Am primit mult sprijin și asta a fost foarte important pentru mine. Am crezut că sunt singură, dar familia și prietenii nu mă vor abandona niciodată. Am urmărit procesul de la TAS timp de 7 ore (n.r- online, din Satul Olimpic). Am avut doar o pauză de 20 de minute. În rest, am stat și m-am uitat. A fost foarte greu”, a spus Valieva.

sursa:gsp.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide