TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Se pare că alimentația are un rol fundamental în apariția bolii Alzheimer. Potrivit unui nou studiu, un regim alimentar bogat în fibre ar permite menținerea sănătății creierului. Aceste concluzii au fost publicate la începutul lunii februarie în revista Nutritional Neuroscience.

Demența este o boală devastatoare, care presupune o îngrijire medicală de lungă durată. Noi am fost interesați de unele studii recente care sugerează că fibrele alimentare ar putea juca un rol preventiv. Noi am cercetat folosind datele de la mii de adulți din Japonia pentru un vast studiu care a debutat în anii 1980”, explică Kazumasa Yamagishi, autorul principal al studiului și profesor la Universitatea Tsukuba.

În cadrul acestui studiu, cercetătorii niponi au analizat datele apariținând unui număr de peste 3.700 de adulți. Informațiile arată că persoanele care au mâncat mai multe fibre prezentau un risc mai mic de a dezvolta demență. Autorii niponi au fost interesați să diferențieze rolul fibrelor solubile și al celor nesolubile: cele solubile în apă, care se găsesc în fructe și legume și cele nesolubile din cerealele complete și oleaginoase.

 

sursa: puterea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide