TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cine erau de fapt amazoanele și de la ce provine acest nume

Cele mai puternice femei din mitologia greacă erau considerate fiicele lui Ares, zeul războiului. Totuși mai este o variantă prezentată de specialiști. O altă poveste spune că puterea acestor femei a venit în urma unui ritual sacru, desfășurat la Efes. Amazoanele ar fi adus aici ofrandă lui Artemis, zeița vânătorii.

 

Ele își cauterizau sânul drept pentru a le ajuta în luptă. Le incomoda foarte tare la mânuirea arcului și la aruncarea sulițelor. De aici se presupune că vine și denumirea de amazoane.

Totuși mai este încă o ipoteză a specialiștilor, care spune că numele derivă din armeană, care înseamnă zeița lunii.

Toatele desenele din acea vreme le reprezentau pe amazoane ca fiind războinici care purtau hoplit. Cele mai frecvente arme folosite de ele erau arcul și sulița, dar există și desene în care amazoanele poartă topoare. În povești mai găsim un alt lucru impresionant despre aceste femei.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide