TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

AMD sărbătorește 5 ani de la apariția Ryzen!

Dacă voiai să îți construiești un PC acum cinci ani, când te interesai de procesor toată lumea îți recomanda Intel. AMD era pe atunci alegerea numărul doi și produsele companiei erau o variantă bună doar în categoria mid-range. Însă tot acum cinci ani, producătorul american încheia procesul cunoscut sub numele de „tape-out” și se pregătea de lansarea noilor procesoare.

Inițial lumea a crezut că AMD pregătește încă o generație de sacrificiu care să lupte cu Intel în segmentul de piață de 200-250$. Puțini au fost cei care se așteptau la impactul generat de Ryzen 7 1800X, un procesor care nu doar că a pus la respect cele mai puternice modele de la Intel, dar a pus bazele unei familii de procesoare care au cucerit atât criticii, cât și utilizatorii de rând.

<iframe width=”930″ height=”523″ src=”https://www.youtube.com/embed/yE9PsKWYYXA” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Ce impact a avut AMD Ryzen asupra Intel?

Cu o așa lansare, măsurile din partea Intel au venit destul de rapid. Tabăra albastră credea pe atunci că IPC-ul superior de pe Skylake va fi de ajuns încât să învingă noile procesoare de la AMD, astfel lansarea lui Intel Core i7-8700K cu ale sale șase nuclee mi-a adus aminte de vechiul Core i7-980. Dar nu a mai durat mult până când Intel a lovit cu o altă bombă: Intel Core i9-9900K.

De aici cred că știți destul de bine povestea. AMD a lansat Ryzen 9, iar astăzi competiția dintre cele două companii ne oferă o plajă bogată de procesoare dintre care să alegem. Fie că preferi Intel, fie că preferi AMD, ofertă există și nici o alegere nu este proastă, fiecare având avantaje și dezavantaje. Iar acum, cu lansarea Alder Lake, Intel pare să fie cu doi pași (DDR5, PCIe 5.0) înaintea competiției, dar sunt sigur că răspunsul nu va întârzia.

AMD Ryzen vs Intel Core

În încheiere, un mare LA MULȚI ANI AMD RYZEN și cred că este momentul să lăsăm de-o parte ranchiuna dintre fanii celor două companii și să le mulțumim celor de la AMD pentru că ne-au oferit competiție. Asta a forțat mâna celuilalt gigant, iar ambii producători au acum produse bune, la prețuri accesibile și acoperă o plajă foarte largă de clienți… de la ăi’ mai mici și cu puțini bani, până la zona de servere și HEDT.

Sursa zona it


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide