TRENDING
  • 21:46 » Horoscop 31 mai 2023. Zodia care ar putea primi o sumă considerabilă de bani.
  • 21:43 » Vremea 31 mai 2023. Temperaturi de 30 de grade Celsius în sudul țării. Pe seară sunt așteptate furtuni.
  • 21:41 » Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare.
  • 21:40 » Greva profesorilor continuă. Ce au discutat sindicaliştii din Educaţie cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni: “Nu este un pas înapoi”.
  • 21:38 » Un pas greşit i-a adus sfârşitul. O femeie de 50 de ani din Ialomiţa a murit după ce a căzut într-o hazna.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a dat amenzi în valoare totală de peste 51.000 de lei în urma controalelor pe care le-a făcut în minivacanţa de 1 Mai, la patru festivaluri ce s-au desfăşurat pe litoral, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DSP Constanţa, scopul acţiunilor de control la festivalurile Grill Fest, Beach Please, Sun Waves şi Bonheur a fost verificarea conformării la normele de igienă şi sănătate publică în unităţi de alimentaţie publică pentru a preîntâmpina eventuala apariţie a unor factori de risc cu impact pe sănătatea publică.

Au fost efectuate 36 de controale şi aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, din care şase avertismente verbale şi 10 amenzi, în valoare totală de 51.800 de lei.

Printre neregulile constatate sunt neefectuarea triajului epidemiologic al lucrătorilor, dar şi neasigurarea apei curente reci şi calde.

„Neconformităţi constatate: lipsa certificatelor de instruire profesională privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă; lipsa echipamentului de protecţie complet; neefectuarea triajului epidemiologic al personalului lucrător; neasigurarea monitorizării temperaturii spaţiilor frig; neasigurarea apei curente reci şi calde în condiţiile stabilite prin reglementările legale în vigoare; neasigurarea produselor biocide în cantităţi suficiente; neasigurarea examinărilor medicale periodice prin medicii de medicina muncii pentru lucrători; nerespectarea măsurilor prevăzute de normele de igienă în vigoare privind prepararea, păstrarea, depozitarea, transportul şi servirea produselor alimentare; neasigurarea şi nerespectarea măsurilor stabilite de normele în vigoare pentru protecţia sanitară a produselor alimentare şi consumatorilor”, se mai menţionează în comunicat.

sursa: g4media.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide