BREAKING NEWS
 • 14:37 » Vasele rusești pline cu cantități record de petrol vor ajunge în India și China
 • 14:36 » Patru poliţişti, reţinuţi pentru tentativă de omor şi tortură. Suspectul bătut de „mascați” în duba poliției a ajuns direct în spital
 • 14:11 » Serghei Lavrov: Occidentul a declarat „război total” Rusiei
 • 14:10 » Alegeri în PNL: Dan Motreanu – prim-vicepreședinte, Lucian Bode – secretar general, Virgil Guran – vicepreședinte
 • 13:55 » Rafila: Fiecare stat membru UE va primi o cantitate de vaccin împotriva variolei
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Amenzi usturătoare pentru locuitorii din Snagov dacă nu respectă regulile și obligațiile privind creșterea animalelor, protecția mediului și întreținerea curățeniei

Primăria comunei Snagov din județul Ilfov a publicat prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 31/27.05.2021, prin care informează locuitorii de obligațiile și regulile pe care trebuie să le respecte în legătură cu protecția mediului, salubrizarea localității, întreținerea curățeniei și creșterea animalelor, respectiv sancțiunile care se vor aplica celor care nu le vor îndeplini.

“CAPITOLUL VIII – REGULI ŞI OBLIGAŢII PRIVIND CREŞTEREA ANIMALELOR

 • ART. 57

Constituie contravenţii următoarele fapte :

a) Lăsarea în stare liberă pe căile publice, în parcuri, pieţe, pe rampa de gunoi a animalelor sau păsărilor, se sancţionează cu amendă de la 500 la 1500 lei.

d) Hrănirea câinilor, fără stăpân cu resturi alimentare pe domeniul public, în special în zonele intens circulate de copii se sancționează cu amendă de la 300 la 1.000 lei;

 • ART. 58

a) Lăsarea în libertate sau accesul fără botniţă, lesă şi zgardă sau ham, în locuri şi localuri accesibile publicului, a câinilor sau a altor animale de companie care prezintă pericol pentru integritatea corporală a cetăţenilor, se sancţionează cu amendă de la 500 la 1500 lei.

d) Nerespectarea normelor generale de curăţenie, igienă şi întreţinerea în condiţii optime a spaţiului unde sunt ținute animale de către proprietarii şi deţinătorii acestora, se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 lei.

e) Proprietarii, deţinătorii şi însoţitorii animalelor de companie sunt obligaţi să cureţe locurile unde acestea şi-au satisfăcut necesităţile fiziologice cu mijloace specifice proprii (pungi sau mănuşi P.V.C.,s.a.). Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei.

 • ART.59.

Este interzisă creșterea animalelor și păsărilor, în clădirile cu mai multe apartamente-(cu excepția animalelor de companie), în adăposturi improvizate în jurul blocurilor de locuințe, acest fapt sancționându-se cu amendă de la 500 lei și 1000 lei.

 • ART.60.

Neluarea măsurilor ce ţin de protejarea integrităţii fizice a vecinilor imediat alăturaţi sau a trecătorilor, prin realizarea de construcţii, împrejmuiri, etc., destinate creşterii animalelor de companie, se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei.

Urmare celor mai sus menţionate, prin prezenta, vă înştiinţăm cu privire la obligaţiile pe care le aveţi privind creşterea animalelor şi vă rugăm să luaţi toate măsurile necesare pentru respectarea acestora pentru a evita sancţionarea dumneavoastră contravenţională.

Conform Hotărârii Consiliului local Snagov nr. 31/27 mai 2021 privind stabilirea şi sancţionarea faptelor care constituie contravenţii în domeniul edilitar-gospodăresc, ordinii, curăţeniei şi igienei publice, a circulaţiei rutiere în Comuna Snagov :

“CAP. IV PROTECŢIA MEDIULUI, SALUBRIZAREA LOCALITĂŢII ŞI ÎNTREŢINEREA CURĂŢENIEI”

 • “Art. 27 Abandonarea deşeurilor şi a ambalajelor pe spaţiile verzi, căile de comunicaţie, în locurile publice sau pe orice terenuri virane de lângă căile de comunicaţie, aparţinând domeniului public sau privat al comunei sau aflate în proprietate privată, se sancţionează cu amendă de la 1000 la 3000 lei pentru persoane fizice şi de la 2000 la 5000 lei pentru persoane juridice”.
 • “Art. 30 lit. b) Depozitarea pe domeniul public a resturilor vegetale rezultate din curăţarea grădinilor şi a curţilor fără a contracta cu operatorul de salubritate pentru transportul acestora se sancţionează cu amendă de la 500 la 1500 lei”.

Menționăm faptul că, pentru resturile vegetale, vă puteţi adresa Serviciului Public de Gospodărie Comunală Snagov SRL din cadrul Primăriei Snagov, în vederea achitării taxei pentru ridicarea şi transportarea resturilor vegetale.

Vă comunicăm faptul că aveţi obligaţia să luaţi măsuri pentru menţinerea unei stări corespunzătoare de salubritate a proprietăţii dumneavoastră deţinute în comuna Snagov, judeţul Ilfov, drept pentru care, vă rugăm să procedaţi la salubrizarea acesteia, cu respectarea prevederilor H.G. 1061/2008 privind transportul deşeurilor pe teritoriul României şi ale Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, precum şi îngrădirea proprietăţii, pentru evitarea sancţionării contravenţionale conform Hotărârii Consiliului Local Snagov nr. 31/27 mai 2021, art. 1, lit. g) “Neîmprejmuirea şi nesalubrizarea terenurilor deţinute cu orice titlu, se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei pentru persoane fizice şi de la 2500 lei la 5000 lei pentru persoane juridice” cu măsura complementară de salubrizare a imobilului/suprafeţei de teren, iar în cazul în care, măsura complementară nu se va respecta, conform prevederilor Codului Fiscal art. 489, alin. (5) şi HCL Snagov nr. 88/21.12.2018, impozitul fiscal pentru clădirile şi terenurile neîngrijite, situate în intravilan, se va majora cu 500%.

În cazul în care, proprietatea cu care figuraţi în evidenţele fiscale şi agricole ale Primăriei Snagov, a fost înstrăinată, vă rugăm să ne comunicaţi în regim de urgenţă, datele de identificare ale noului proprietar.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide