BREAKING NEWS
  • 15:22 » Hayu – un nou serviciu de streaming video a fost lansat în România
  • 15:14 » Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a murit la vârsta de 96 de ani
  • 15:11 » Europenii devin tot mai săraci: Țările în care populația își achită cu dificultate facturile
  • 15:06 » Trebuie să recunoaștem: România va câștiga enorm în urma războiului din Ucraina
  • 16:29 » Metallica anunţă un nou turneu şi album în 2023
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Amestecul banal care va înmulți recolta de roșii. Cât de important este să-l folosești

Roșiile din propria grădină sunt extrem de gustoase, iar faptul că mănânci propriile legume, cultivate de tine, parcă le dă un gust mai bun. Noi vă vom prezenta un îngrășământ natural pentru roșii, pentru a avea o recoltă cât mai bogată.

Îngrășământ natural pentru roșii

Toată lumea își dorește legume delicioase și fără chimicale. De regulă, majoritatea legumelor pe care le cumpărăm de la supermarket-uri conțin astfel de chimicale. Datorită acestui lucru, cele mai bune roșii sunt cele cultivate de tine, în propria grădina. Iată câteva îngrășăminte naturale pe care le poți folosi:

  • Gunoiul de pasăre

Gunoiul de pasăre nu va afecta cultura de roșii atât de mult pe cât un îngrășământ mineral complex. De regulă, cel din urmă conține mult azot și fosfor. Gunoiul proaspăt de pasăre diluat cu apă este ușor de făcut și eficient.

În primul rând, umpleți 1/3 dintr-o găleată de 10 l de gunoi de pasăre, apoi turnați apa până sus. Amestecul se va lăsa la aer curat timp de circa o săptămână. Apoi, se diluează 500 ml de amestec în 10 l de apă. Lichidul obținut se toarnă printre rânduri, folosind în jur de 5-6 l la un metri pătrat.

  • Gunoiul de grajd

La fel ca și gunoiul de pasăre, poate fi folosit și gunoiul de grajd. Se prepară din 1/2 găleată de gunoi plină cu apă, apoi se acoperă cu un capac și se lasă pentru o săptămână la loc cald. Infuzia obținută se amestecă bine și se diluează cu apa în proporții de 1:10.

Sfaturi pentru a avea o recoltă bogată

  • Urzicile

Urzica este o plantă care conține foarte mult azot, potasiu și fier. Va trebuie să umpleți 2/3 din recipient cu urzici, apoi turnați apă, puneți capacul și lăsați amestecul la loc cald timp de 7-10 zile.

Atunci când începe să fermenteze, diluați 1 l infuzie în 10 l de apă. Cu soluția obținută se udă roșiile sub rădăcini și folosiți câte 1-2 l la fiecare plantă. Trebuie să aveți în vedere că acest îngrășământ nu se folosește foarte des.

  • Soluție de bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi aliatul tău dacă vrei să ai o recoltă bogată. Se toarnă 1-2 lingurițe la litrul de apă caldă, apoi stropiți amestecul pe frunze.

sursa: playtech impact


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide