TRENDING
  • 22:17 » Un milionar american își donează 99% din avere: „Copiii nu înțeleg deloc banii”
  • 22:15 » Moartea inexplicabilă a doi frați. S-au stins în aceeași zi, la o oră distanță: „Inima lui nu a mai suportat”
  • 22:14 » Mihaela Bilic, despre câtă ciocolată avem voie să mâncăm într-o zi. Condiția care nu trebuie încălcată
  • 22:13 » Cele mai mari greșeli de igienă pe care mulți le facem fără să ne dăm seama
  • 22:08 » Muștarul din comerț conține doar 10% boabe de muștar: ce au descoperit specialiștii pe rafturile magazinelor din România
Daca ti-a placut, distribuie acum!

APIA – anunț de ultimă oră despre plățile pentru crescătorii de animale și agricultori

Anunțul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru fermierii care cer în prezent subvenții atât în sectorul zootehnic cât și cel al legumelor. Agenția reamintește fermierilor care sunt termenele limită pentru depunerea cererilor dar și care este situația la zi a formularelor înregistrate deja la APIA, relatează agrointel.ro

APIA reamintește fermierilor printr-un comunicat remis miercuri, 14 iulie, către Agrointeligența-AGROINTEL.RO, că până la data de 20 iulie 2021 inclusiv, pot depune cererea de înscriere în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate pentru anul 2021.

”Până astăzi, 14 iulie, au fost depuse 7.148 cereri pentru o suprafață totală de 778,93 hectare”, mai informează agenția de plăți.

APIA mai comunică și că schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2021 pentru susținerea producției de legume cultivate în spații protejate, respectiv:
-Ardei gras și/sau ardei lung;
-Castraveți;
-Tomate;
– Vinete.

”Cererile de înscriere în Program, însoțite de documentele obligatorii, se depun personal sau se transmit prin mijloace electronice, fax, poștă sau e-mail la centrul județean / local / al municipiului București unde solicitantul a depus cererea unică de plată pentru anul 2021 sau unde are domiciliul / sediul social sau în cadrul unității administrativ teritoriale unde are suprafața cultivată cea mai mare.

Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis/cultură/1.000 mp/beneficiar este de 2.000 euro și se acordă în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei, stabilit de către Banca Centrală Europeană, la data de 30 septembrie 2020, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), seria C, nr. 323 din 1 octombrie 2020”, reiterează APIA.

Crescătorii de animale pot cere până pe 9 august Ajutorul COVID pe cap de animal și tona de lapte

De asemenea APIA mai precizează că până la data de 9 august inclusiv, fermierii pot depune cererea de solicitare a ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin în anul 2021, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

”Până astăzi, 14 iulie 2021, au fost depuse 27.348 cereri pentru 407.491 capete bovine”, arată APIA. Cererile de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative se depun la Centrele APIA județene/locale /al Municipiului București sau transmise prin fax, poștă sau în format electronic ca document scanat, prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către reprezentantul legal al beneficiarului pe fiecare pagină a documentului transmis.

Sursa: agrointel.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide