BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Apple M1 Max este mai rapid decât o placă video de 6000$ în Affinity Benchmark

Noua generație de MacBook Pro se apropie de lansare, iar procesoarele de sub carcasele acestora reușesc să stârnească deja o mulțime de păreri, majoritatea pozitive. Nu este un secret pentru nimeni că Apple M1 Pro și M1 Max sunt extrem de puternice, iar un nou benchmark realizat în unealta Affinity ne arată cum grafica integrată în modelul Max este mai rapidă decât AMD Radeon W6900X, o placă video cu un preț de 6.000$.

Testele au fost realizate de Andy Somerfield, dezvoltator al editorului de imagini Affinity Photo. Acesta ne povestește pe Twitter cum a fost optimizat softul pentru procesoare Apple încă de la prima versiune a programului pentru iPad. Iar odată cu noile procesoare pe care le vom găsi în MacBook Pro, avem parte de performanță nemaivăzută până acum.

Chiar dacă un singur benchmark nu înseamnă mare lucru, echipa din spatele lui Affinity a dezvoltat propria unealtă de test cu care poți determina performanța sistemului tău în Affinity Photo și Affinity Designer. Aceste softuri rulează cel mai bine pe chip-uri grafice rapide, cu lățime de bandă mare și rate mari de transfer, iar cea mai rapidă astfel de soluție testată de echipa de dezvoltare a fost AMD Radeon Pro W6900X. Adică o placă video pe care Apple o comercializează sub forma unui modul MPX pentru Mac Pro la prețul de 6.000$.

Radeon Pro W6900X are 32GB de memorie GDDR6 care oferă o lățime de bandă de 512GB/s. Dar și cu aceste specificații, noul chip grafic integrat în Apple M1 Max (32 de nuclee și transfer de 400GB/s) reușește să învingă soluția de la AMD. Dar asta nu este singurul test în care noul chip de la Apple a strălucit, testele de GeekBench 5 arătând că oferă cu până la 181% mai multă putere pe zona de grafică decât hardware-ul pe care-l găsim în modelul actual de MacBook Pro 16″.

Sursa zona it


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide