TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Hackerii ruși ar fi intrat în posesia unor informații sensibile din interiorul Apple și cer 50 de milioane de dolari pentru a nu le face publice.

Apple a devenit ținta hackerilor, iar compania e șantajată de aceștia. Infractorii cibernetici susțin că au obținut informații sensibile din interiorul companiei, dar nu direct, ci prin intermediul unei companii partenere. E vorba de Quanta Computers, care produce componente pentru Macbook și alte produse din portofoliul Apple.

Compania din Taiwan ar fi fost ținta hackerilor, care cer o recompensă în urma unei presupuse infectări cu ransomware. Doar că furnizorul Apple refuză să plătească.

Așa că hackerii s-au îndreptat spre compania din Cupertino.

Apple, șantajată de hackeri

Se pare că-n spatele atacului se află gruparea de hackeri ruși REvil. Aceștia au mai atacat și alte companii cunoscute, printre care Acer. Taiwanezii de la Quanta au recunoscut atacul, dar susțin că nu vor să plătească.

Așa că hackerii ruși au cerut o recompensă de 50 de milioane de dolari pentru a nu divulga presupuse informații sensibile pe care le-ar fi obținut de la americani prin intermediul furnizorului din Taiwan. Infractorii cibernetici afirmă că se află în posesia unor informații legate de viitoare produse ale companiei.

Nu e clar deocamdată dacă acest lucru e adevărat, din moment ce revendicările lor sunt, iată, publice. De regulă, dacă se întâmplă așa ceva și compania care a căzut victimă unui astfel de atac știe că informațiile sunt compromise și au ajuns pe mâna altcuiva, lucrurile se tranșează în privat.

Doar că aici totul e public.

Pe 20 aprilie, hackerii au postat online scheme ale unora din produsele lansate chiar în acea zi de Apple, pentru a arăta că pot afecta compania americană dacă nu primesc recompensa. Apple e somată să plătească suma de 50 de milioane de dolari până pe 1 mai.

În caz contrar, susțin hackerii, vor apărea alte informații sensibile despre viitoare produse și nu numai.

sursa:playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide