Apple a reușit să agite apele atunci când a anunțat în cadrul WWDC 2020 că va renunța la procesoarele Intel în favoarea propriilor chip-uri care definesc familia Apple Silicon. Compania a menționat că tranziția completă va avea loc în decursul a cel puțin doi ani, dar un raport Bloomberg a scos deja la suprafață un roadmap cu planurile Apple vis-a-vis de jucăriile care vor adăposti noile versiuni ale procesoarelor sale.
Am apucat să observăm cum MacBook Pro, Mac mini, MacBook Air și iMac-ul de 24 de inci au adoptat deja SoC-ul M1 al celor de la Apple, iar asta este doar o chestiune de timp (noiembrie 2022, ca să fim mai specifici) până când toate dispozitivele vor face tranziția completă, lăsând în urmă soluțiile Intel.
Raportul menționează că noile MacBook Pro de 14/16 inci, care ascund procesorul M1X, nu s-au abătut de la planul inițial al lansării (în decursul lunilor următoare), în vreme ce un model high-end mini al Mac-ului (tot cu M1X) va sosi la scurt timp după aceea. Toate iMac-urile ce urmează a fi lansate, inclusiv un redesign pentru Mac Pro vor trece pe Apple Silicon până la finele lui 2022.
Tot la anul vom avea parte și de un MacBook Air îmbunătățit, care va integra tehnologia de încărcare MagSafe. Alături de acesta vom vedea și chip-uri Apple Silicon în configurații de 20/40 nuclee pe care le vom regăsi în fratele mai micuț al Mac Pro-ului.
În final, ne putem aștepta și ca actualul Mac Pro cu varianta Intel să primească cel puțin un refresh în 2022 cu procesoarele pentru workstation-uri Intel Ice Lake Xeon W-3300.
Așadar, ni se prezintă un roadmap destul de ambițios, care stârnește fără îndoială curiozitatea fanilor producătorului. Apple Silicon este fără îndoială un adevărat trademark și o soluție interesantă care nu numai că desăvârșește un adevărat ecosistem, dar dovedește și că invidia *ahem* cuiva *ahem* are rezultate caraghioase. Cu ce ne alegem la final din acest roadmap? Păi, până la finalul lui 2022 vom avea parte de:
Sursa zonaIT
Input your search keywords and press Enter.