BREAKING NEWS
  • 23:57 » Moldova va achita la timp avansul către Gazprom pentru gazele din ianuarie, asigură Guvernul
  • 23:53 » Proteze PRINTATE 3D. Un proiect PREMIAT al Universității Tehnice din Cluj, în sprijinul persoanelor cu nevoi SPECIALE
  • 23:45 » FOTO: Incendiu cu final TRAGIC într-o localitate din județul Mureș
  • 23:42 » Parlamentari ruşi îi cer lui Putin să recunoască independenţa regiunilor din estul Ucrainei
  • 23:40 » Comisia Europeană va reţine din fondurile alocate Poloniei, în contul amenzii pentru mina de la Turow
Daca ti-a placut, distribuie acum!

06.12.2021

Peste 50 de angajați ai spitalelor din Spania au fost testați pozitiv pentru COVID-19 după ce au participat la o masă de Crăciun, potrivit rapoartelor presei locale.

Peste 170 de lucrători din domeniul sănătății de la Unitatea de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar Regional din Málaga, situat în sudul țării, au participat la masă, cel puțin 68 de persoane fiind ulterior testate pozitiv pentru COVID-19, a informat luni presa locală Sur, deși autoritățile sanitare au confirmat doar 22 dintre aceste cazuri duminică.

Toți profesioniștii fuseseră complet vaccinați, inclusiv cu vaccinuri de rapel. Majoritatea lucrătorilor care au fost testați pozitiv sunt asimptomatici, deși în câteva cazuri au raportat simptome ușoare.

După ce spitalul a luat cunoștință de infecțiile cu COVID-19 în urma mesei, conducerea a trecut la testarea tuturor celor implicați. Acei lucrători care au fost testați pozitiv au fost nevoiți să se izoleze timp de zece zile și nu trebuie să se întoarcă la locul de muncă la UTI până nu obțin un rezultat negativ la un test PCR.

Criza și faptul că luni este sărbătoare legală în Spania au forțat spitalul să angajeze personal de urgență pentru a asigura servicii adecvate în UTI, un delegat al sindicatului pentru spital de la Unión General de Trabajadores (UGT), Carlos Bueno, a declarat pentru presa locală La Opinión de Málaga.

„Acesta este ceva obișnuit atunci când se întâmplă evenimente neprevăzute ca acesta și mai sus, în mijlocul unei [perioade] în care o bună parte a personalului a plecat în vacanță. În timpul acestei pandemii, profesioniștii din domeniul sănătății au dat 200 la sută și s-au acoperit uneori reciproc. când a fost necesar fără nici cea mai mică plângere și vor continua să facă acest lucru”, a spus Bueno.

Deși nu există încă nicio indicație că vreunul dintre cazurile de focar din spitale sunt cauzate de noua variantă Omicron, „faptul că a apărut un focar în preajma unei sărbători de Crăciun la care participă lucrătorii din domeniul sănătății ar trebui să ne facă să reflectăm la comoditatea de a face acest tip de celebrare.”

Sur a raportat luni că lucrătorii din domeniul sănătății care au participat la masa de Crăciun au făcut cu toții un test de antigen înainte de masă.

„Deși știu că cei prezenți la sărbătoare au luat măsuri, virusul este încă acolo și nu ar trebui să coborâți garda”, a spus Bueno. „Este necesar să se păstreze distanța, este esențial să se folosească masca în interior și ar trebui folosită în spațiile exterioare unde există o aglomerație de oameni”.

Bueno a spus că lucrătorii din domeniul sănătății nu ar trebui să fie demonizați, deoarece focare ca acestea pot apărea la evenimente similare care au loc în prezent în toată țara și implică lucrători din alte sectoare.

„Ceea ce trebuie să faci este să iei măsuri ca să nu se mai repete”, a spus el.

Sursa newsweek.com


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide