TRENDING
  • 22:08 » Visul american pentru românii din SUA: „Zile de muncă de 12-16 ore ca să ai un viitor mai bun”
  • 22:07 » Cod rutier 2023: Ce amendă riscă șoferii care nu au cauciucuri de iarnă
  • 22:06 » De ce trebuie să ții cont când cumperi o mașină nouă. Cum salvezi și timp, și bani
  • 22:05 » Cum să dezgheți parbrizul în mod corect. Ce trebuie să eviți pentru a nu avea probleme cu mașina
  • 22:03 » Misterioasa minge din interiorul Terrei s-a oprit, apoi a început să se rotească invers
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Aproximativ o sută de turişti au rămas blocaţi cu autovehiculele, duminică, pe două drumuri judeţene din zona montană a judeţului Dâmboviţa.
Maşinile nu au mai putut înainta din cauza gheţii depuse pe carosabil. Jandarmii motani au venit în sprijinul şoferilor, drumurile fiind deblocate la finalul unei acţiuni care a durat aproximativ trei ore, conform News.ro.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, blocaje s-au înregistrat, duminică, în Masivul Bucegi, pe tronsonul de drum DJ 713A Dichiu – Orzea şi la intersecţia cu DJ 714 Orzea – Zănoaga, unde carosabilul era acoperit cu gheaţă şi zăpadă. Mai multe autovehicule, în care se aflau aproximativ o sută de oameni, au rămas blocate. Şoferii au fost ajutaţi de către jandarmii montani de la posturile Peştera şi Zănoaga.

„Cei aproximativ 100 de turişti din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Prahova, Braşov, Dâmboviţa şi Argeş au fost sprijiniţi de jandarmii montani şi poliţişti pentru a debloca autoturismele şi să se deplaseze spre casă, în condiţii de siguranţă. Acţiunea s-a încheiat, fără probleme, după aproximativ 3 ore”; au transmis oficialii Jandarmeriei Dâmboviţa.

Jandarmii le recomandă turiştilor care intră pe drumurile din zona de munte cu autovehiculele să se să se informeze cu privire la traseu, gradul de dificultate al acestuia şi condiţiile meteorologice locale şi să aibă maşinile echipate pentru iarnă: tracţiune 4×4, anvelope de iarnă, lanţuri, nisip, lopată.

sursa: stirileprotv.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide