TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

„Ar fi o premieră”. Oamenii de știință vor să creeze o eclipsă artificială de Soare. Ce este misiunea „Proba-3”

Agenția Spațială Europeană (ESA) vrea să lanseze doi sateliți în spațiu pentru a crea o eclipsă artificială de Soare. Oamenii de știință vor să studieze coroana Soarelui, pentru a putea prezice mai bine diverse fenomene, cum ar fi furtunile solare, transmite euronews.com.

Agenția Spațială Europeană (ESA) vrea să creeze o eclipsă artificială prin lansarea a doi sateliți pentru a studia coroana Soarelui.

ESA spune că misiunea „Proba-3” va fi prima misiune din lume care va crea o eclipsă provocată de om, dacă va avea succes.

Proba este un acronim pentru Project of Onboard Autonomy și înseamnă, de asemenea, „să încercăm” în latină.

Nava spațială Coronagraph și nava spațială Occulter vor fi plasate în formație precisă, până la câțiva milimetri, la distanțe de 144 m sau mai mari.

Oculterul va zbura mai aproape de Soare și se va alinia cu acesta pentru a bloca discul Soarelui, aruncând o umbră asupra celuilalt satelit, în același mod în care Luna creează o umbră peste suprafața Pământului în timpul unei eclipse.

Acest lucru va permite doar coroanei să rămână vizibilă, iar celuilalt satelit să fotografieze partea interioară a regiunii coroanei.

Dacă lumina de la Soare nu este blocată, orice telescop observator ar fi orbit de această lumină și incapabil să vadă coroana, potrivit ESA.

Studierea coroanei solare poate ajuta oamenii de știință să prezică furtunile solare

„Apoi se vor separa și vor merge pe o orbită sigură, destul de departe unul de celălalt, astfel încât să ne asigurăm că nu se ciocnesc”, a spus unul dintre experți.

Potrivit agenției, studierea coroanei solare poate ajuta oamenii de știință să prezică diversele fenomene, cum ar fi furtunile solare care pot afecta sateliții de pe orbită, precum și rețelele de comunicații și rețelele electrice de pe Pământ.

„Acest lucru ne va ajuta să înțelegem o serie de lucruri, cum ar fi originea vântului solar. Există încă unele întrebări fără răspuns”, a mai explicat un specialist.

Cei doi sateliți vor fi lansați în septembrie.

ESA spune că eclipsele create de cei doi sateliți nu vor fi văzute pe Pământ.
Sursa:Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide