TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Arbitrii s-au pus în slujba FCSB-ului! Cum au ajutat-o să urce în clasament

Vineri, Rusandu a luat mai multe decizii prin care a ajutat flagrant trupa lui Edi Iordănescu // FOTO Cristi Preda

În ultimele 4 etape, în care FCSB a scos punctaj maxim, vicecampioana a avut parte de decizii eronate ale arbitrilor în momente decisive ale meciurilor.

FCSB are victorii pe linie în ultimele 4 runde. 12 puncte, nivel pe care l-a atins însă beneficiind din plin de ajutorul arbitrilor. Într-un singur meci din această perioadă, cel cu Clinceni, scor 3-2, nu s-au înregistrat erori importante ale brigăzii de arbitri, care să fi influențat rezultatul final.

În toate celelelte, roș-albaștrii au fost ajutați în momentele decisive ale jocurilor. Ultimul exemplu a fost chiar partida disputată vinerea trecută, la Ploiești, cu Chindia, în care FCSB s-a impus, scor 1-0, printr-un gol marcat de Budescu, din penalty, în minutul 90Ă7.

„Centralul” Lucian Rusandu a produs însă două gafe foarte mari. Ambele în favoarea oaspeților.

Chindia – FCSB 0-1

  •  Kocici a fost eliminat gratuit. În minutul 8, arbitrul i-a arătat cartonașul roșu mijlocașului Chindiei, însă acesta, deși a intrat tare asupra lui Valentin Crețu, a trecut cu piciorul printre picioarele adversarului și abia l-a atins. Nu s-ar fi impus sub nicio formă eliminarea.
  • Crețu trebuia eliminat. În finalul primei reprize, fundașul dreapta al roș-albaștrilor l-a lovit cu cotul pe Popadiuc, însă Rusandu n-a luat măsura care se impune, adică nu l-a trimis la cabine pe fundașul vicecampioanei.
Arbitrii s-au pus în slujba FCSB-ului! Cum au ajutat-o să urce în clasament
Momentul în care arbitrul strică echilibrul jocului, eliminându-l gratuit pe Kocivi // FOTO Cristi Preda

Jucând practic mai bine de 90 de minute în superioritate, fiindcă reprizele au fost prelungite cumulat cu mai bine de 10 minute, FCSB a luat toate punctele cu ajutorul arbitrilor.

3e nota pe care Rusandu a încasat-o din partea Gazetei pentru prestația de la meciul Chindia – FCSB 0-1

FCSB – Dinamo 6-0

  • Și în Derby de România FCSB a primit o mână de ajutor considerabilă din partea arbitrului. Istvan Kovacs l-a eliminat total eronat pe Steliano Filip, în minutul 37, când scorul era doar 1-0. Ulterior, pe parcursul reprizei secunde, Kovacs a comis două greșeli și împotriva FCSB-ului, fiindcă Sorescu și Răuță trebuiau eliminați. Totuși, până la aceste momente, trupa lui Edi Iordănescu a beneficiat din plin de omul în plus și a mai marcat de 3 ori. Deci, până la producerea erorilor în favoarea lui Dinamo, confruntarea fusese deja decisă, scorul era 4-0.

FCU Craiova – FCSB 0-1

  • Golul a fost marcat dintr-un penalty dictat de Iulian Călin, în urma unui duel între Diallo și Valentin Crețu. „E o comedie de penalty”, a fost părerea lui Gică Hagi, cel mai mare fotbalist român, opinie împărtășită de majoritatea foștilor mari fotbaliști, în frunte cu Cornel Dinu și Basarab Panduru. Chiar și fotbalistul FCSB-ului care a fost implicat în acea fază a spus că „am fost și șmecher”. În rândul foștilor mari arbitri s-a creat o dispută. Balaj și Crăciunescu au susținut că a fost fault, Porumboiu a spus că nu.

Nu o să revăd prea curând acest meci fiindcă nu vreau să mai retrăiesc acele faze în care arbitrul ne dezavantajează în mod clar. În plus, nu pot accepta atâta lipsă de fair-play din partea FCSB-ului. Se dă mingea afară fiindcă avem un jucător accidentat, iar ei repun și nu ne dau balonul. Așa ceva nu se face
– Emil Săndoi, antrenor Chindia

7din cele 11 meciuri disputate de FCSB în L1 au fost conduse de arbitri FIFA. CFR a beneficiat de 6 “centrali” cu ecuson internațional

FCSB e pe plus, CFR pe minus

În raportul erorilor arbitrilor pro și contra, echipa antrenată de Edi Iordănescu e pe plus. Scorul în acest moment e de 5-3, însă două dintre greșelile comise împotrivă au avut loc într-un meci care a fost oricum câștigat, derby-ul cu Dinamo, scor 6-0.

În schimb, principala rivală a FCSB-ului în lupta pentru câștigarea campionatului e pe minus. Raportul CFR-ul, înainte de această etapă, era de 4-5.

Miriuță îl critică pe Edward Iordănescu

După meciul cu Chindia, Vasile Miriuță a comentat, din postura de expert Look Sport, modul în care s-a prezentat FCSB:

„Nu am nimic cu ei, dar FCSB juca mai bine înainte să vină Edi Iordănescu, echipa arăta mai bine. Asta e părerea mea. De mult timp am spus, nu e prima dată, și înaintea partidei cu Chindia am spus că FCSB joacă slab. Se bucurau de parcă au câștigat Champions League. Te bucuri că bați așa Chindia în 10? E o victorie mincinoasă”.

sursa:gsp.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide