TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Are 58 de ani și a cucerit o medalie olimpică, deși l-a avut rival chiar pe fiul său

Abdullah Al-Rashidi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de tir sportiv – el a reușit să urce astfel pe podium la vârsta de 58 de ani.

Shooting - Olympics: Day 3

Sportivul din Kuwait nu e la prima medalie olimpică, deoarece cucerise bronzul și la Rio, dar țara sa fusese suspendată de Comitetul Internațional Olimpic în acea perioadă din cauza implicării guvernului în probleme legate de sport.

De aceea, nu a avut voie să arboreze drapelul kuwaitian, participând ca independent.

Atunci a creat senzație deoarece tripul campion mondial a concurat în tricoul echipei sale de fotbal favorite, Arsenal.

Medaliatul cu bronz a participat la concurs împreună cu fiul său

Acum a apărut drapat în steagul național la festivitatea de premiere, chiar dacă protocolul olimpic interzice acest lucru înainte de decernarea medaliiilor.

Cel care se ocupă cu dresajul șoimilor atunci când nu participă la competițiile de tir a mai avut un motiv de bucurie – la întrecerea de la poligonul Asaka a participat și fiul său de 28 de ani, Talal.

Al Rashidi a dezvăluit că aceasta va fi ultima sa prezență la Jocurile Olimpice, unde a adunat 7 participări, şi, după ce a fost ovaţionat de jurnaliştii prezenţi la concurs, a afirmat: “Lumea mă iubeşte pentru că sunt cel mai bătrân!”.

El nu este însă cel mai bătrân sportiv ce urcă pe podiumul olimpic. Cel mai în vârstă medaliat olimpic este suedezul Oscar Swahn, medaliat cu argint la JO de la Anvers, din 1920, la 72 de ani.

Sursa: DigiSport

 

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide