BREAKING NEWS
  • 22:50 » Elena Rybakina este noua campioană de la Wimbledon
  • 22:50 » Brad Pitt s-a îmbrăcat în fustă la premiera filmului Bullet Train. Explicația actorului
  • 22:50 » Brad Pitt spune că nu a venit vremea să se retragă: „Nu are nimic de-a face cu pensionarea”
  • 22:50 » Gabriela Firea reacționează în „scandalul vergeturilor”, provocat de George Buhnici: „E de neiertat!”
  • 22:50 » Doi turiști au găsit o banană atât de mare încât au mâncat din ea 2 zile
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Arheologii au făcut marea descoperire: evenimentele biblice chiar s-au întâmplat

Mulți oameni tind să spună că evenimentele relatate de Biblie sunt pure invenții, menite să unească oamenii sub cupola unei credințe, în speranța izbăvirii după moarte. Ei bine, pe măsură ce tehnologia evoluează, iar arheologii dispun de instrumente din ce în ce mai avansate în studiul lor, descoperim că, în realitate, multe relatări biblice chiar au avut loc, scrie Playtech.

Arheologii israelieni au rămas uimiți când au dezgropat „dovezi tangibile” ale unei rebeliuni biblice care este comemorată în fiecare an, în timpul Festivalului Evreiesc al Luminilor, Hannukah.

Originile sărbătorii privin dintr-un conflict istoric între Imperiul Seleucid grec și macabeii evrei din secolul al II-lea î.Hr. În aproximativ 168 î.Hr., regele Antioh al IV-lea Epifan s-a confruntat cu mânia unei rebeliuni evreiești, când a scos în afara legii practicile evreiești și a intervenit asupra Templului Sfânt al Ierusalimului, dedicându-l închinarii lui Zeus.

Dovezile sunt clare

Arheologii de la Israel Antiquities Authority (IAA) susțin cu tărie că acum că au găsit dovezi ale acestei rebeliuni, după ce au descoperit ruinele unei fortificații antice de la poalele Iudeei.

Descoperirea incredibilă a fost făcută în Pădurea Lachiș, unde săpăturile au scos la iveală arme, grinzi carbonizate de lemn și zeci de monede. Acestea erau instrumentele, armele celor ce s-au revoltat în acele vremuri îndepărtate.

Locul descoperit de arheologi oferă „dovezi tangibile ale unei bătălii între hasmoneeni și seleucizi de acum 2.100 de ani”, au transmis cercetătorii, luna aceasta, printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a Israel Antiquities Authority.

 

evenimente-biblice

Iată, deci, că legendele nu sunt, întotdeauna, simple speculații și că putem găsi, după mii de ani, dovezi palpabile ale relatărilor biblice.

Istoria ne învață că hasmoneenii au luptat împotriva revoltei, sub conducerea eroului evreu Iuda Macabee și în cele din urmă au ajuns la putere ca dinastia Hasmoneană, în 140 î.Hr.

„Se pare că am descoperit o cetate, parte dintr-o linie fortificată ridicată de comandanții armatei elenistice, construită pentru a proteja marele oraș elenistic Mareșa de ofensiva hasmoneenă.

„Totuși, descoperirile de la fața locului arată că apărările seleucide nu au avut succes, iar clădirea a fost arsă din temelii de forțele hasmoneene”, susțin cercetătorii.

Sursa: Playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide