TRENDING
  • 9:41 » TOMAC
  • 21:00 » Accident rutier în Pădurea Priseaca. O persoană a fost dusă la spital.
  • 20:59 » Horoscop 22 martie 2023. Succes în afaceri pentru unele zodii.
  • 20:57 » Vremea 22 martie 2023: Se răcește în toată țara.
  • 20:56 » Fără păcănele la parterul blocurilor şi în localităţile mici. “Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta”.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis, joi, un comunicat referitor la cazul bebelușului care a murit în urma scufundărilor în cristelniță în timpul Botezului. Arhiepiscopia susține că raportul IML București este contradictoriu cu cel din Suceava, iar contestarea este normală în această situație și că ancheta nu este finalizată, deci nu se poate lua o decizie în cazul preotului.

Arhiepiscopia a mai spus că procedura de încreștinare în timpul Botezului nu a fost schimbată dar s-a transmis preoților ”o recomandare privind atenția sporită în cazurile în care pruncii au afecțiuni pe care părinții le fac cunoscute”:

Comunicatul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Ca urmare a publicării raportului IML București referitor la motivul decesului bebelușului după botezul săvârșit la biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din cartierul Zamca, se impun următoarele precizări:
– întrucât raportul publicat de IML București este în contradictoriu cu cel de la Suceava, o contestație a raportului este un demers firesc, pentru a avea o constantă a concluziilor;
– ancheta nu este finalizată, motiv pentru care părintelui Alexandru Mazarache nu îi poate fi aplicată o decizie, alta decât de permisiune de slujire;
– ne arătăm sprijinul necondiționat față de familia pruncului decedat, ca datorie morală și firească, manifestată în relația credincios-Biserică;
– rânduiala săvârșirii Botezului nu a fost modificată, fiind transmisă preoților doar o recomandare privind atenția sporită în cazurile în care pruncii au afecțiuni pe care părinții le fac cunoscute.

În cazul în care se va decide în sensul vinovăției părintelui Mazarache, se vor impune procedurile canonice și statutare în vederea sancționării.

Pr. Alexandru Flavian Sava,
Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Context

O familie din Suceava și-a botezat bebelușul de 6 săptămâni în februarie 2021, la Biserica „Constantin și Elena”, însă la scurt timp după ce copilul a fost scufundat de preot în cristelniță a intrat în stop cardio-respirator.

Primul ajutor a fost acordat de familie, apoi s-a sunat la numărul unic de urgenţă 112.

Copilul a fost resuscitat în biserică, de un echipaj SMURD, și apoi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

Procurorii au deschis o anchetă în acest caz, fiind audiați și preotul și personalul din biserică.

sursa: g4media.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide