TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Armata ucraineană a declarat joi că desfășoară contraatacuri în Soledar, orașul din estul țării care a fost subiectul unui bombardament intens al Rusiei, relatează CNN.

„După mai multe zile de retragere, am făcut chiar un mic avans”, a declarat Brigada 46 aeromobilă a Ucrainei pe Telegram. „Gara este a noastră. Mina este a noastră. Așteptăm sprijin. Soledar este Ucraina”.

Rusia încearcă să înconjoare Bahmut, aflat în apropiere, folosind atât contractori privați Wagner, cât și personal militar obișnuit, a declarat Hanna Maliar, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, pe Telegram.

„Soldații noștri își mențin cu curaj pozițiile și provoacă numeroase pierderi inamicului”, a spus ea.

De ce Soledar este important pentru Rusia: Orașul Soledar, situat în Donețk, în estul Ucrainei, a fost o țintă pentru forțele rusești începând din luna mai a anului trecut.

Cu o populație de aproximativ 10.000 de locuitori dinainte de război, are o valoare strategică redusă în sine, dar este un punct de trecere în lupta de uzură a rușilor spre vest. Moscova se luptă de luni de zile să atace Bahmut dinspre est. În cazul în care ar captura Soledar, forțele rusești ar putea cel puțin să se apropie de oraș pe o cale diferită.

sursa: g4media.ro

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide