TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Armin Laschet, candidatul susținut de Merkel, a comis o nouă gafă chiar în ziua alegerilor din Germania

Armin Laschet, liderul Uniunii Creștin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, a comis duminică o gafă majoră la votul din cadrul alegerilor legislative, omiţând să îşi ascundă buletinul de vot în faţa camerelor, aşa cum cere codul electoral, relatează AFP.

Armin Laschet, care a mai făcut şi alte greşeli în timpul campaniei electorale pentru alegerile care vor stabili cine o va înlocui pe Angela Merkel în fruntea guvernului federal de la Berlin, nu şi-a îndoit cum trebuie buletinul de vot pe care fiecare alegător german trebuia să bifeze două X-uri pentru cele două voturi de care dispune.

Rezultatul a fost că, în momentul în care a introdus buletinul în urnă, în faţa camerelor de filmat, toată lumea a putut vedea că a bifat două X-uri pentru partidul său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), deşi votul trebuie să fie secret, conform legislaţiei germane.

profimedia-0634406408
Imaginea cu Armin Laschet alături de soția sa, în momentul în care introduce buletinul în urna de vot și se vede opțiunea sa electorală. Sursă foto: Profimedia Images

Laschet s-a prezentat la vot alături de soția sa în circumscripţia Aachen din care face parte, transmite Agerpres.

Alegătorul trebuie să îşi împăturească buletinul astfel încât să nu i se vadă votul, menţionează codul electoral din Germania.

Dacă votul este identificabil, comitetul electoral ar trebui să-l respingă, confrom Politico Europe. Preşedintele Comisiei Electorale, Georg Thiel, a declarat că buletinul de vot al lui Laschet este considerat valid pentru că a fost introdus în urnă. De altfel, acesta a spus și că gestul „nu are consecințe juridice” și că nu există „nereguli” cunoscute în circumscripția din Aachen. Cazul a intrat totuşi în atenţia presei, în timp ce germanii continuă să meargă la urne.

Armin Laschet a mai comis o gafă care l-a costat scump în privinţa popularităţii în timpul inundaţiilor devastatoare din vestul ţării în iulie. Camerele de filmat l-au surprins râzând, în plan secund, în timp ce preşedintele german Frank-Walter Steinmeier susţinea un discurs în regiunile afectate de inundaţii, care au făcut 180 de morţi şi au provocat pagube imense.

Rezultatele scrutinului pentru cel de-al 20-lea Bundestag, care sunt aşteptate la ora locală 18.00 (19.00 – ora României), se anunţă strânse între social-democraţi şi conservatori.

Sursa: Digi24

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide