TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Artificiu incredibil la CFR Cluj: i-au reziliat contractul, apoi l-au angajat la loc!

Dan Petrescu/ Sursă foto: Imago Images

CFR Cluj i-a reziliat contractul lui Catalin Itu apoi a semnat imediat un nou contract cu acesta din postura de jucător liber, aceasta fiind singura modalitate ca jucătorul să poată fi trecut pe lista de Liga 1, în cazul în care Sigurjonsson nu va trece testele medicale de săptămâna viitoare. 

CFR e nevoită să apeleze la jonglerii cu regulamentul pentru a putea gestiona lotul supranumeric din prezent. Luni seară s-a închis perioada de mercato în România, iar campioana s-a ales, în urma ultimelor achiziții, cu o problemă majoră. Prea mulți fotbaliști față de limita maximă disponibilă a listei A, pe care clujenii pot să înscrie cel mult 23 de jucători.

Maximum ar fi fost 25, însă CFR a pierdut două locuri pentru că nu a putut completa cele 4 poziții destinate jucătorilor formați la nivel de club. Ardelenii au doar doi astfel de fotbaliști: Sergiu Buș și Adrian Păun.

Au intrat Yuri, Roger și Dimitrov

Cum noii fotbaliști transferați, Yuri, Roger și Dimitrov, au fost solicitați în mod expres de Dan Petrescu pe listă, au trebuit tăiate alte 3 nume. Primul a fost Cestor, care a acceptat luni rezilierea si e in tratative cu CSU Craiova.

Al doilea e Bouhenna, care însă n-a dorit încă să rupă contractul. Fiind jucător străin și având deja salarii restante, el are dreptul, potrivit reglementărilor FIFA, să plece la oricare club din afara Ligii 1, în orice moment. Poate alege și să-și continue contractul cu CFR, însă nu va mai juca deloc în acest sezon.

Sigurjonsson a promis că e apt medical

Pentru al treilea loc, campioana a realizat un artificiu incredibil. CFR avea de ales între Sigurjonsson și Itu, ultimul readus în lot în iarnă, după ce a fost împrumutat jumătate de an la Dinamo.

Cei din Gruia au fost tentați să renunțe la islandez, din cauza problemelor lui medicale. Dar acesta, aflat la o clinică din Munchen, le-a transmis un verdict extrem de optimist al medicului care îl tratează. Și anume că la mijlocul săptămânii viitoare va reveni la Cluj, va putea să se antreneze normal și cel mai târziu la startul play-off-ului va fi apt să joace!

Artificiu incredibil la CFR Cluj: i-au reziliat contractul, apoi l-au angajat la loc!
Cătălin Itu, alături de Ciprian Deac / Sursă foto: Imago Images

Cătălin Itu acceptă să fie de sacrificiu la CFR Cluj

În aceste condiții, clujenii i-au propus o înțelegere lui Itu: să fie alternativă pentru Sigurjonsson și, în același timp, să-și asume riscul de a nu mai juca deloc până la vară.

Săptămâna viitoare, Sigurjonsson va susține câteva teste medicale, după ce se va întoarce sub comanda lui Dan Petrescu. Dacă le va trece și va fi declarat bun de joc, atunci el va fi menținut pe lista A, iar Itu va rămâne pe dinafară până la vară și va avea drept de joc doar la echipa secundă a clubului, în Liga a 3-a.

Dacă islandezul va pica testele fizice, CFR îl poate înlocui cu Cătălin Itu, doar că această modificare poate fi realizată, conform regulamentului, cu o condiție: Itu să fie legitimat din postura de jucător liber. Așa că CFR și jucătorul au recurs la un artificiu: au reziliat vechiul contract, au înregistrat rezilierea la LPF, după care au parafat o altă înțelegere!

Cum arată acum lista A a CFR-ului

Artificiu incredibil la CFR Cluj: i-au reziliat contractul, apoi l-au angajat la loc!
  • * un club e obligat ca în lista de 25 să aibă cel puțin 4 jucători formați la nivel de club, 8 la nivel național și cel mult 4 extracomunitari
  • ** dintre extracomunitari, unul singur e fără niciun fel de restricții, restul cu condiții: doi trebuie să aibă cel puțin două meciuri în ultimul an în echipele lor naționale, iar unul să provină dintr-o țară care să fi fost prezentă la ultimul Campionat Mondial
  • *** aproape toate țările din Africa au un acord cu Uniunea Europeană, prin care jucătorii lor sunt asimilați ca fiind comunitari

8 jucătoriare CFR pe lista B, unde se află jucătorii care respectă regula U21: Hindrich, Petrila, Gâdea, Bîrligea, Raoul Mal, R. Sava, Pînzariu și R. Bălan

sursa:gsp.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide