TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Deși a fost un mare fotbalist, Balaci a avut un final prematur de carieră. El a suferit două grave accidentări și a fost nevoit să se retragă din lumea sportului cu balonul rotund. Prima accidentare a fost la turneul amical de fotbal din vara anului 1983 la care naționala a participat la invitația clubului PSG, în 12 iulie 1983 la meciul România – PSG 1-0, acolo unde Balaci a suferit o ruptură de menisc. A fost nevoit să se retragă cinci luni, pentru a se opera și a intra în recuperare.

 

În amintirea marelui fotbalist, pe unul dintre pereții clădirilor din centrul Craiovei a fost pictat, în urmă cu câteva zile, chipul lui Ilie Balaci. Se pare că desenul nu a fost unul întâmplător, ci a fost inspirat de o fotografie din arhiva Gazetei Sporturilor, de la meciul România – Scoția 1-1, din anul 1975, în preliminariile EURO 1976 din Iugoslavia.
Pe atunci, Balaci avea 19 ani și demonstra întregii lumi că România a avut cu adevărat fotbaliști.

A fost nevoit să se retragă cinci luni, pentru a se opera și a intra în recuperare. A doua accidentare, cea mai gravă, care practic i-a pus punct carierei de fotbalist a lui Balaci, a fost provocată de fundașul Grigore Arezanov, într-un meci de campionat jucat la Baia Mare în 1984. La acea vreme, marele fotbalist era diagnosticat cu ruptură de ligamente încrucișate și menisc exterior la genunchiul stâng.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide