BREAKING NEWS
  • 15:22 » Hayu – un nou serviciu de streaming video a fost lansat în România
  • 15:14 » Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a murit la vârsta de 96 de ani
  • 15:11 » Europenii devin tot mai săraci: Țările în care populația își achită cu dificultate facturile
  • 15:06 » Trebuie să recunoaștem: România va câștiga enorm în urma războiului din Ucraina
  • 16:29 » Metallica anunţă un nou turneu şi album în 2023
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Gânduri de „lipovean”

Imaginile cu masacrul de la Bucha/Bucea, un oraș ce avea aproximativ 30.000 locuitori au oripilat întreaga lume, lideri politici sau oameni simpli. Nu are cum să fie manipulare sau înscenare cum afirmă liderii Rusiei. Nu are cum! Este o cruntă realitate lăsată în urmă de criminalii ruși.

Autorul acestui măcel, barbarie în cel mai corect sens al cuvântului este RUSUL, nu Putin. Soldatul criminal rus, membru (???) al regnului animal numit „poporul rus” este autorul. EL a schingiut cu sadism un om, EL a apăsat pe trăgaciul armei sau a înfipt baioneta în trupul victimei. Totul dintr-o plăcere sadică, nici măcar animalică. Pentru că un animal ucide de foame sau pentru a se apăra. La Bucha am avut expresia bestialității acestui popor primitiv, sălbatic la baza lui.

Nu-mi venea să cred ce-mi povesteau tataia și ceilalți bătrâni despre faptele soldaților ruși pe perioada celor 14 ani cât au stat în țara noastră. „Beție, violuri și jafuri” era esența povestirilor lor. „Davai cias, davai palton” cum spunea Constantin Tănase. Acum nu cred, sunt convins.

„Nație ce cutreieră prin Europa și caută ce să mai distrugă, să facă praf, pur si simplu, totul din batjocură” cum scria Feodor Dostoievski referindu-se la poporul al cărui fiu era. Iar Mihail Bulgakov îi descria pe ai săi ca fiind „vite, șobolani, hoardă sălbatică de ticăloși și ucigași”, „de o cruzime plină de sadism” completa Maxim Gorki.

Scriitorul și filosoful Vasili Rozanov spunea despre ruși că „nu sunt o națiune, ci un iad nebun”. Și astfel de definiri ale poporului rus se regăsesc destul de des în literatura lor. În fapt, în foarte multe opere literare ale marilor scriitori regăsești mizeria ce definește poporul rus. Inexplicabil pentru mine este că un popor atât de credincios, atât de religios poate fi atât de diabolic. A fi rus pentru mine înseamnă cea mai josnică descriere.

***

Recitiți numele meu! Boris Nicolof și sunt lipovean după tată. Da, lipovean, nu rus. Așa m-am considerat mereu, mai ales că prietenii așa mă strigau, Lipovene. Poate oi fi ucrainean având în vedere că primii strămoși ai mei veniți pe aici erau cazaci din Zaporoje. În fond, ucrainienii, cazacii și rușii au o istorie atât de complexă și de comună încât nu-i poți diferenția. Ce știu sigur este că lipovenii sunt o minoritate etnică din România pașnică, primitoare și plină de bună cuviință. Mă-ntreb cum de lipovenii pot fi așa de buni provenind dintr-un astfel de popor. Mărinimia și ospitalitatea cu care i-au întâmpinat pe refugiații din Ucraina sunt dovadă a acestui lucru. Exemplul lipovenilor din Sarichioi este edificator. Poate că de asta înaintașii lor au părăsit Rusia. Sătui de sălbăticia neamului lor în prigoana religioasă la care au fost supuși la mijlocul secolului 18.

În esență, m-am considerat mereu român. Am cunoscut-o destul de puțin pe „babușca”, bunica din partea tatălui. De la ea am reținut o urare la plecare către școală: „FII BUN!”.

 

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
Închide
Închide