TRENDING

8:07 » Vine iarna: cod galben de ninsori și viscol în cinci județe, precipitații în toată țara. Prognoza este valabilă până luni!

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

Daca ti-a placut, distribuie acum!

ASTRO 2021 – Școala Națională de Proiecte Astronomice pentru Tineret

Societatea Astronomică Română de Meteori derulează în perioada 27 septembrie – 19 octombrie 2021, la Târgoviște și Runcu, proiectul „ASTRO 2021 – Școala Națională de Proiecte Astronomice pentru Tineret”, proiect de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Scopul proiectului este facilitarea dobândirii de competențe transversale în domeniul astronomiei și astrofotografie pentru tineri interesați de proiecte astronomice pentru tineret.

În cadrul evenimentului vor avea loc ateliere de lucru, prezentări, seminarii, sesiuni și aplicații practice pe 12 teme: 

  1. Astronomia: educație, știință, cunoaștere.
  2. Activități practice: observarea bolții cerului, observații astronomice prin instrumente, observarea trecerii Stației Spațiale Internaționale și a sateliților artificiali.
  3. Astrofotografia și rolul acesteia în educație și studiul cosmosului.
  4. EURONEAR – Observarea asteroizilor care se apropie de Pământ.
  5. Observarea și descoperirea de stele variabile.
  6. Observarea curenților de meteori.
  7. Observarea și studiul eclipselor de Soare și de Lună
  8. Construcția unui observator astronomic privat.
  9. Comunicare și lucru în echipă prin folosirea tehnologiei în domeniul astronomiei și astrofotografiei
  10. Atelier practic de astrofotografie nocturnă
  11. De la astronom și astrofotograf amator la astronom și astrofotograf profesionist. Cum să faci o carieră în astronomie și astrofizică.
  12. Expoziții de astrofotografie (fotografie de câmp larg și fotografie obiecte deep-sky) și meteoriți.

Participanții sunt 30 de beneficiari direcți, dintre care minim 80% tineri, provenind din 12 județe din 7 regiuni de dezvoltare. Lectori și formatori sunt persoane cu experiență și expertiză în domeniul astronomiei și astrofotografiei de la Institutul Astronomic al Academiei Române, observatoare astronomice și asociații de astronomie.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide